Premsa TMB

Les línies H2, V1, V19, V23 i V25 completen el desplegament de la nova xarxa de bus

Aquest dilluns culmina la remodelació global del transport de superfície a Barcelona, que en la fase final suposa sumar 66 autobusos més al servei diari

Dilluns, 26 de novembre, es posaran en marxa les darreres cinc línies de la nova xarxa de bus, una d’horitzontal i quatre de verticals: H2, V1, V19, V23 i V25. També es modifiquen una dotzena de línies existents i se’n substitueixen dues. D’aquesta manera culmina l’aposta de transformació iniciada fa sis anys i a partir de la qual l’Ajuntament de Barcelona i TMB han dut a terme la remodelació global del transport públic en superfície més important feta mai a la ciutat.

La nova xarxa de bus queda definitivament configurada per 28 línies d’alta freqüència, dissenyades amb trajectes rectilinis, mesures de prioritat i abundant informació de servei per facilitar-ne l’ús als ciutadans. La delimitació i senyalització de 97 àrees d’intercanvi busca a més que es puguin combinar entre elles i amb altres transports públics.

Plànol esquemàtic de la nova xarxa de bus completa

Les línies que es posen en marxa demà, totes amb la freqüència bàsica de 8 minuts els feiners, són: H2 (Av. Esplugues - Trinitat Nova), V1 (Granvia l’Hospitalet - Av. Esplugues), V19 (Barceloneta - Pl. Alfonso Comín), V23 (Nova Icària - Can Marcet) i V25: Nova Icària - Horta. Per al seu bon funcionament, l’Ajuntament de Barcelona ha creat 11 quilòmetres de nous carrils bus, ha fet 237 actuacions en parades i ha adaptat 17 cruïlles semafòriques.

Carril bus per a la línia H2 al passeig Valldaura / Foto: TMB
Carril bus per a la línia H2 al passeig Valldaura / Foto: TMB

Al mateix temps, dues línies convencionals, 45 i 92, deixen de circular. El recorregut de la 45 entre la plaça Maragall i Horta es podrà fer amb la V25 i el recorregut entre la plaça Maragall i l’Hospital del Mar amb la 47, que es prolonga. Pel que fa a la 92, la línia V19 fa un recorregut molt similar entre la plaça Alfons el Savi i avinguda Tibidabo, i la V23 entre l’Hospital de Sant Pau i l’avinguda Icària.

Modificació i prolongació de línies

Com a part de la reorganització del servei d’autobús, s’apliquen canvis en línies existents per atendre millor la demanda, com ara les prolongacions de les línies H6, a Onze de Setembre, H8, al Bon Pastor, i V13 a avinguda Tibidabo, o bé per reforçar i clarificar l’esquema de la xarxa. És el que persegueix la redistribució de la part alta dels recorreguts de les línies 22, V15 i V17, que s’intercanvien els destins. A partir del 26 de novembre la 22 va al Carmel, la V15 a l’avinguda Tibidabo i la V17 a Vall d’Hebron.

Una altra novetat és que per primera vegada en una línia de la nova xarxa de bus, la H6, s’alternaran vehicles amb dues destinacions diferents: Fabra i Puig, la parada terminal actual, i Onze de Setembre, que és la nova parada terminal resultat de la prolongació fins a Pare Manyanet. La destinació es mostrarà als cartells indicadors frontals dels vehicles.

Aquestes i altres variacions són objecte d’una àmplia campanya de comunicació, que inclou la presència de més de 200 informadors al carrer. La informació de detall es pot consultar als webs de TMB i de l’Ajuntament.

Al mateix temps que es completa la malla de línies verticals, horitzontals i diagonals, el projecte ha comportat un reforç del servei de proximitat amb més oferta i més cobertura territorial. En conjunt s’ha incrementat en 66 vehicles (22 el 2017 i 44 el 2018) el servei diari en el conjunt de la xarxa per atendre l’augment de demanda i les creacions i prolongacions de línies. Una d’aquestes noves línies és la 133 (Sant Andreu Arenal - Baró de Viver), que es posa en servei també el 26 de novembre.

 

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Parada de l'àrea d'intercanvi de Vall d'Hebron, de la nova xarxa de bus / Foto: Pep Herrero
Plànol esquemàtic de la nova xarxa de bus completa
Carril bus per a la línia H2 al passeig Valldaura / Foto: TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies