Societat

agost 2020

Símbol d'accessibilitat a l'andana de l'estació de metro Mercat Nou / Foto: Arxiu TMB

L'EMEF 2019 posa la lupa en les característiques dels desplaçaments diaris del col·lectiu més sensible a l'accessibilitat. També s'ha analitzat el transport amb perspectiva de gènere.

juliol 2020

El metro de Barcelona en temps de pandèmia / Foto: @metro_addict

Hem volgut agrupar els testimonis visuals dels nostres usuaris del metro i de l'autobús que, a través d’Instagram, han compartit retrats dels seus viatges inajornables des de l’inici del confinament i la posterior desescalada.

La Karma promou els comportaments cívic respecte a les persones amb mobilitat reduïda / Imatge: TMB

TMB recorda als usuaris de metro i autobusos que cal respectar els espais reservats per a persones amb discapacitat i gent gran i donar-los prioritat als ascensors, així com altres consells de prevenció contra la Covid-19.

Rosa Alarcón, Damià Calvet, Janet Sanz i altres responsables institucionals a l'andana de l'estació de metro d'Espanya de la L1 / Foto: Pep Herrero (TMB)

Avança la inversió en adaptació del transport públic a persones amb mobilitat reduïda, amb l’horitzó d’arribar al 100% del metro l’any 2024.

juny 2020

Escala de l'estació Espanya amb els colors LGTBI / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Els vinils amb els colors de la bandera de l'arc de sant Martí decoren els accessos d'Espanya, Diagonal, Universitat i Drassanes, en una commemoració sense actes massius a causa del coronavirus.

Els representants dels serveis essencials amb el cupons de la il·lusió entregats per l'ONCE / Foto: TMB

En un acte de reconeixement, l’ONCE ha presentat i entregat la col·lecció de cupons #LaI·lusióPotAmbTot, en agraïment als herois dels serveis essencials que aquests dies de pandèmia ens han cuidat. 

maig 2020

Cartell informant de les mesures contra la Covid-19 als ascensors en una estació de metro / Foto: Pep Herrero (TMB)

Les fotografies dels usuaris tindran espai en aquest recull visual que il·lustra com ha canviat el paisatge del transport públic, amb la voluntat de crear una memòria històrica col·lectiva de la nova realitat.

El Clínic-IDIBAPS recorda que la recerca acabarà amb l'emergència sanitària / Foto: Web de l'Hospital Clínic

El moviment solidari global convida a fer del 5 de maig un dia de generositat per respondre a l'emergència causada per la Covid-19.