DIES DE DOL

Medi ambient

agost 2017

Imatge de la Setmana de la Mobilitat 2017

El lema de l’edició del 2017 serà ‘Mobilitza’t per un aire més net’, en línia amb la preocupació creixent pels efectes de les emissions de gasos i partícules en la salut de les persones que viuen en àrees urbanes.

juliol 2017

Mou-te en metro de TV3 / Imatge: TV3

El metro de Barcelona ha estat el protagonista d'un dels primers espais sobre la mobilitat responsable i l'ús eficient de l'energia, dins la sèrie que emet TV3 cada vespre a les 19.20 h.

La comanda correspon a la primera fase de l’electrificació total de la línia H16 i suposa una inversió de 5,7 milions d’euros
L'empresa dona els auriculars usats del Barcelona Bus Turístic per reciclar-los i promoure la inserció de persones amb discapacitat
Inici de la presa de mostres en un autobús / Foto: Pep Herrero (TMB)

S'està desenvolupant  el projecte Busair d'estudi de la qualitat de l'aire als autobusos de Barcelona. Per això podem veure equips de presa de mostres a bord d'alguns busos: són essencials per fer la caracterització fisicoquímica i biològica de l'ambient interior.

juny 2017

Alegria per l'acord final de la cimera del clima de París, el 2015 / Foto: UNFCCC

En coherència amb tota la trajectòria anterior, l'associació que agrupa operadors i institucions del transport públic fa pinya amb els defensors dels acords de la cimera de París.

Detall cartell Festa del Medi Ambient a Can Zam
Captura del clip de previsió de la qualitat de l'aire / Font: MouTV

Creix la consciència sobre les conseqüències de la contaminació per a la salut dels ciutadans, i el transport públic de TMB, que és una eina per a una mobilitat més respectuosa amb el medi, se’n fa ressò.

abril 2017

La part més gran de la comanda és la d’articulats híbrids: se’n contracten 54, que s’afegiran als 67 existents
Autobús híbrid Solaris Urbino 18 a la línia 7 / Foto: TMB

Els Solaris Urbino 18 híbrids (30% menys de consums i emissions) com el de la foto són actualment majoritaris a les línies d'autobusos 7 i 33, dues de les més importants de TMB. Entre les dues sumen 45.000 viatges els dies feiners.

Imatge