Medi ambient

març 2017

Mercedes Vidal, presidenta de TMB, intervé en l'inici del seminari sobre ecoinnovació al sector ferroviari / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Trens i metros estan ben situats per liderar el transport eficient del futur i contribuir d'aquesta manera al desenvolupament sostenible i a mitigar el canvi climàtic.

L'Ajuntament i TMB firmen un conveni per donar utilitat a 202.500 metres cúbics que es recullen anualment de filtracions subterrànies a la L1
La taula de la Cimera de la Qualitat de l'Aire, aquest matí al Palau de Pedralbes / Foto: Ajuntament de Barcelona

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i representants locals han aprovat avui els compromisos per reduir un 30% les emissions contaminants vinculades al trànsit en el termini de 15 anys.

Més ecològics, accessibles, còmodes i innovadors, com els seus seients / Foto: Pep Herrero
Congressistes baixant del Solaris 1109 a l'entrada nord del recinte firal Gran Via / Foto: TMB

Els dos autobusos articulats 100% elèctrics de TMB, d'emissió zero, s’han incorporat al servei especial que comunica el recinte firal de Gran Via i el de Montjuïc.

febrer 2017

Infografia del bus elèctric / Imatge: Nearbymedia
Un dels dos articulats zero emissions que circulen a la línia H16 / Foto: TMB

Ahir vam acompanyar El Periódico de Catalunya digital a conéixer els dos autobusos articulats Solaris Urbino 100% elèctrics que ja circulen amb passatgers a la línia H16 i que es carreguen en ruta gràcies a l'estació d'Endesa situada al carrer Cisell. 

Un dels dos autobusos elèctrics a la línia H16 / Foto: Pep Herrero (TMB)

Els dos Solaris Urbino 18E porten una setmana incorporats al carrusel de la línia H16, els usuaris de la qual s'estan familiaritzant amb les característiques d'un cotxe 100% elèctric.

gener 2017

Ada Colau a la presidència del Consell Metropolità d'aquest matí / Foto: AMB

El Consell Metropolità referma el seu compromís per millorar la qualitat de l’aire amb un programa  que té un pressupost de 46 milions d’euros fins al 2019 i preveu, entre altres aspectes, el protocol d’episodis de contaminació atmosfèrica i la Targeta Verda Metropolitana.

Un dels dos Solaris elèctrics de la línia H16 avui a Catalunya / Foto: Pep Herrero

Els dos Solaris Urbino de 18 metres del projecte experimental ZeEUS han canviat avui el cartell de servei especial pel de la línia H16 i han obert les portes als primers viatgers.