Medi ambient

octubre 2020

Autobús de pila de combustible a la ciutat alemanya de Colònia / Foto: RVK

Onze noves ciutats i regions europees, entre les quals Barcelona, incorporaran la tecnologia de pila de combustible d'emissions zero a les seves flotes gràcies al projecte JIVE 2.

Aplicació del producte en una estació de metro / Foto: TMB

El divendres 23 d’octubre es presenta en format online, en el marc de la Green Week, el projecte europeu CD-Clean Urban Mobility Covid-19, un dels 11 aprovats per l’Institut Tecnològic Europeu de Mobilitat Urbana i que rebran finançament europeu. TMB hi participa. 

Depuradora del Baix Llobregat / Foto: Agbar

El LIFE Nimbus, cofinançat pels fons europeus, experimentarà, amb la producció de biogàs, un dels eixos de l'aposta verda per al transport públic de l'àrea metropolitana.

Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB / Foto: Pep Herrero (TMB)
Imatge promocional de la Setmana Europea de la Mobilitat 2020 / Imatge: SEM

Un any més, del 16 al 22 de setembre, municipis de tot el continent se sumen a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquesta edició tindrà en compte l’escenari provocat per la Covid-19.

juliol 2020

Vista nocturna del sector Gran Via de l'Hospitalet amb la cotxera de Ponent a l'esquerra / Foto: Gerald Lobenwein (Pixabay)

El nou full de ruta posa l’accent en el medi ambient i fixa l’objectiu que el transport públic guanyi 200 milions de viatges anuals.

juny 2020

La Meridiana deserta en una captura del vídeo de TV3
El transport públic també té un paper decisiu en la lluita contra la contaminació / Foto: Arxiu de TMB

El sector del transport públic els recorda a les institucions europees que, sense ajuda per superar l'impacte de la Covid-19, patiran el medi ambient i la qualitat del servei als ciutadans.