Medi ambient

febrer 2021

Fragment de la portada de l'European Mobililty Atlas 2021

L'Atles 2021 recull bones pràctiques arreu del continent per afavorir un canvi d'hàbits i de polítiques en contra de la crisi climàtica.

Estació del metro de Barcelona / Foto: Pep Herrero (TMB)

Una recerca del centre independent Economics for Energy assenyala el canvi modal com a més efectiu que altres mesures com l’electrificació del parc de vehicles o les restriccions de trànsit.

gener 2021

L'Any Europeu del Ferrocarril reuneix en un web totes les activitats relacionades / Imatge: Web de l'esdeveniment

La Comissió Europea ha impulsat un web on concentra la informació i les activitats relacionades amb la designació del 2021 com un any dedicat al ferrocarril, així com a ressaltar els avantatges d'aquest mitjà de transport.

Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB / Foto: Pep Herrero (TMB)

Article del conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, publicat a la revista ‘Barcelona Metròpolis’ del desembre del 2020, dins del dossier ‘Afrontar l’emergència climàtica’.

desembre 2020

Creuament de carrils / Foto:  Michael Gaida (Pixabay)

Les institucions comunitàries aposten pel transport ferroviari com a opció verda i segura capaç de prestar servei fins i tot en moments de crisi.

Autobús elèctric carregant les bateries al carrer Cisell / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Les sessions es podran seguir telemàticament a través de l'enllaç que es publicarà al web corporatiu aquest dimarts, 15 de desembre, a partir de les 10 del matí.

novembre 2020

Plaques fotovoltaiques en funcionament a la coberta de l'estació Zona Franca / Foto: ACN

En servei les plaques solars situades a la coberta de l’estació Zona Franca, primera fita d’un projecte per generar 2.743.000 kWh anuals d’energia verda.