Innovació

octubre 2020

Aplicació del producte en una estació de metro / Foto: TMB

El divendres 23 d’octubre es presenta en format online, en el marc de la Green Week, el projecte europeu CD-Clean Urban Mobility Covid-19, un dels 11 aprovats per l’Institut Tecnològic Europeu de Mobilitat Urbana i que rebran finançament europeu. TMB hi participa. 

El prototip d'i2e articulat a les instal·lacions d'Irizar a Aduna / Foto: TMB

Avança la construcció de les 23 unitats de càrrega per pantògraf que permetran continuar electrificant línies.

Video
Video: 
Imatge d'una de les sessions del curs, que finalitza al desembre / Foto: Fusion Point

Estudiants d'Esade, IED i UPC, en col·laboració amb el CERN, buscaran resoldre, durant un programa internacional, els reptes proposats per TMB per a la mobilitat urbana posterior a la pandèmia.

Depuradora del Baix Llobregat / Foto: Agbar

El LIFE Nimbus, cofinançat pels fons europeus, experimentarà, amb la producció de biogàs, un dels eixos de l'aposta verda per al transport públic de l'àrea metropolitana.

Interior de la maqueta construïda amb fusta / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

La maqueta reprodueix a escala real i amb tot detall l'interior i l'exterior d'un dels cotxes perquè passi totes les aprovacions abans de començar la fabricació en sèrie.

setembre 2020

Rosa Alarcón, presidenta de TMB, abans de començar el col·loqui / Foto: Pep Herrero (TMB)

La presidenta ha intervingut en el fòrum ‘Directives i innovació en l'horitzó 2050’, organitzat pel Consorci de la Zona Franca i ‘Woman’.

Els membres del consorci CD Clean a Barcelona / Foto: CD Clean Urban Mobility

Els autobusos i el metro de TMB han estat seleccionats per a les proves del projecte CD-Clean EIT Urban Mobility, en què es verifica l'eficàcia d'una solució vaporitzada desinfectant d'efecte perllongat.