Innovació

juliol 2021

L'autobús UNVI elèctric en proves / Foto: UNVI

El vehicle, cedit per UNVI, està circulant aquesta setmana sense passatgers per verificar la seva adequació al servei turístic en rutes urbanes a Barcelona.

Imatge tren / Foto: TMB

El projecte, que va guanyar el passat abril la menció especial de l'àrea d'Innovació del Repte Estació del Futur, s'ha presentat a l'edició d'enguany de l'European Social Innovation Competition i passa el sedàs entre prop de 600 propostes.

El MAN articulat elèctric a la terminal de la plaça del Nou / Foto: TMB

Durant un any, TMB provarà les prestacions i l’autonomia de l’innovador autobús de zero emissions que només necessita càrrega nocturna.

D'esquerra a dreta, Joaquim Lloret, Mario Canet i Francesc Mauri durant l'entrevista. Foto: Catalunya Ràdio
El MAN Lion's City 18E als carrers de Barcelona / Foto: Pep Herrero (TMB)

TMB i el fabricant MAN abordaran les característiques de les proves amb el vehicle elèctric i com aquestes encaixen en els projectes cap a una flota d'autobusos totalment sostenible.

Versió de prova de l'aplicació per a mòbil T-Mobilitat / Foto: ATM
Validació amb la targeta de plàstic de la T-mobilitat / Foto: ATM

L'ATM distribuirà aquesta setmana a l'entorn del Congrés de Mòbils 4.000 suports de plàstic amb què es podran fer les primeres validacions sense contacte al metro i els autobusos.

Membres de l'equip guanyador durant la presentació del projecte / Foto: TMB

Un equip d’alumnes de l'Institut Francesc Ferrer i Guàrdia, de Sant Joan Despí, ha proposat la idea vencedora dins la tercera edició del Metròpolis FPLab.