Innovació

abril 2019

Un Vectia Teris fent la línia 115 al carrer de la Constitució / Foto: TMB

Els Vectia Teris, de 10 metres de longitud, són capaços d'iniciar la marxa amb l'impuls del motor elèctric, sense emissions.

L'eina Vull Anar incorpora novetats que la fan més usable i intuïtiva / Imatge: TMB

La popular eina de planificació de recorregut dels transports de TMB fa més intuïtives i àgils les cerques, a més d'optimitzar la presentació de la informació.

març 2019

El panell d'experts de l'ERRAC que va tenir lloc dijous a Brussel·les / Foto: TMB

S’ha celebrat a Brussel·les el plenari de l’ERRAC, en què TMB ha participat junt amb representants d’alguns dels principals operadors i fabricants del sector.

L'Alfabus eCity L12 fent el recorregut de la línia V13 / Foto: Pep Herrero (TMB)

Aquesta setmana i la vinent, TMB està fent proves amb un autobús 100% elèctric i de zero emissions cedit pel fabricant Alfabus. Es tracta de la versió europea d'un vehicle força estès a la Xina.

febrer 2019

Captura del vídeo explicatiu de la TMB App

TMB App, informació fàcil i ràpida per viatjar en transport públic

TMB App

TMB mostra al MWC un dels productes en què ha posat la tecnologia al servei de l'usuari: la TMB App. Els visitants que s'apropin a l'estand de l'ATM podran conèixer les darreres funcionalitats incorporades a l'aplicació. 

Video
La funcionalitat TMB iBus ja està disponible a Alexa / Foto: TMB

L'assistent de veu intel·ligent creat per Amazon suma una nova funcionalitat de TMB, l’iBus, que ofereix el temps d’espera a les parades de la xarxa de bus.

gener 2019

El vehicle, cedit per Alstom, està circulant sense passatgers per verificar la seva adequació al servei urbà, els processos de càrrega i l'autonomia
La nova Línia 3 compta amb la mateixa tecnologia que la Línia 6, inaugurada el 2017 / Foto: Metro de Santiago

El nou tram de metro de la capital xilena incorpora les darreres tecnologies quant a conducció automatitzada, portes d'andana i eficiència energètica.

El minibús ja vinilat espera a la cotxera d'Horta per començar el servei el 21 de gener / Foto: Pep Herrero (TMB)

El Meu Bus farà el recorregut entre les parades que sol·licitin anticipadament els veïns del barri mitjançant una aplicació o bé trucant a un telèfon gratuït.

desembre 2018

Vista aèria de la Cotxera d'Horta / Arxiu TMB

Inaugurada el dia 19 de desembre del 2003, la d’Horta és una de les quatre cotxeres que actualment té TMB en servei i un equipament de referència a nivell internacional pel que fa a la integració en l’entorn i la sostenibilitat.