Premsa TMB

TMB intensifica contactes amb la judicatura perquè el grafiti ferroviari sigui delicte de danys

El servei de metro s'aturarà avui simbòlicament a les 12 h i les 20.30 h en demanda de protecció per al transport ferroviari, essencial per a la comunitat

La Direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) està mantenint reunions amb diferents estaments de la judicatura perquè el problema del grafiti ferroviari es tracti com a un delicte de danys i pugui ser tramitat per la via penal. En aquest sentit, s’han celebrat reunions amb la presidència de l’Audiència Provincial de Barcelona i la Fiscalia General de l’Estat. Properament es celebraran trobades amb la Fiscalia de Barcelona i el Deganat dels Jutges.

L’última modificació del Codi Penal ha provocat una situació de vulnerabilitat, en donar peu a tractar les actuacions dels vàndals grafiters com una simple falta administrativa. TMB entén que aquestes actuacions vandàliques tenen encaix en el delicte de danys, i a més atempten contra la seguretat de les persones, causen un greu perjudici econòmic i afecten la prestació del servei ferroviari.

Aturada simbòlica

En aquest sentit, el servei de metro de TMB s’aturarà avui dos minuts, a les 12 del migdia i a les 20.30 del vespre, com a mostra de rebuig per la violència que els grups de vàndals grafiters exerceixen contra el transport públic, amb afectació a les persones que hi treballen, en forma d’amenaces, intimidacions i agressions. Les aturades simbòliques tindran lloc a proposta del Comitè d’Empresa de Metro.

TMB, a més d’aplicar les mesures de prevenció i seguretat al seu abast, està actuant de manera concertada amb les empreses ferroviàries agrupades a l’Observatori del Civisme per influir en els àmbits de decisió en què es poden adoptar mesures de protecció efectiva del transport públic massiu, com a servei essencial per a la comunitat que és.

Les intrusions de vàndals grafiters són actualment el principal problema de seguretat per als operadors ferroviaris a Espanya, amb creixents implicacions socials, mediambientals, laborals i econòmiques.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies