Premsa TMB

Els operadors de transport aborden a Barcelona com es pot donar un servei accessible a tothom

TMB i FGC són aquesta setmana els amfitrions d'una trobada monogràfica de membres d'ATUC, associació dels transports col·lectius urbans i metropolitans

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acullen a les seves instal·lacions demà i demà passat, 13 i 14 de juny, a Barcelona la vintena de participants a la reunió de la Comissió d’Accessibilitat universal d’ATUC (Asociación de Transportes Públicos Urbanos y Metropolitanos). La trobada (se’n celebren dues cada any en diferents seus) combina les visites tècniques amb presentacions i debats al voltant de la situació actual de l’accessibilitat al sector i del seu futur, sempre tenint en compte el concepte d’universalitat i, per tant, la voluntat d’eliminar totes les barreres, tant físiques com comunicatives i d’actitud.

Prova de funcionament de l'aplicació NaviLens a l'estació de metro Fira / Foto: Miguel Ángel Cuartero

El programa comença demà a la tarda amb una visita al Centre de Control Integrat d’FGC a Rubí, seguida d’un recorregut per la cotxera de línies automàtiques del metro de Barcelona situada a Zona Franca. Després, la comissió arribarà a l’estació de metro Fira (L9 Sud), on coneixerà nous sistemes de senyalització digital accessibles, i acabarà al telefèric de Montjuïc, un exemple de transport d’oci adaptat. Els desplaçaments entre instal·lacions es faran amb un autobús elèctric de TMB 100% accessible.

Estratègies i innovació per eliminar tot tipus de barreres

El divendres estarà destinat a presentar projectes i estratègies en el camp de l’accessibilitat per donar el màxim nivell de servei a tots els usuaris dels transports de zones urbanes i periurbanes. En aquest sentit, es vol incidir a no oblidar que, a més de les barreres físiques, les de comunicació i les d’actitud també condicionen l’ús del transport per a moltes persones. Hi presentaran ponències tant TMB com FGC i també Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Els dos operadors amfitrions de la comissió de l’ATUC tenen un llarg recorregut en l’esforç per convertir les seves xarxes en completament accessibles: el 100% de la flota d’autobusos operats per TMB i el 91% de la xarxa de metro són accessibles; pel que fa a FGC el 100% dels trens i estacions de la xarxa d’FGC estan adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. Totes dues empreses formen part de l’ATUC, que compta amb més de 70 membres a tot l’Estat (entre operadors d’autobusos, de ferrocarrils, de metros i de tramvies). Aquests socis superen els 40.000 treballadors i transporten cada any més de 2.800 milions de passatgers.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Etiqueta per a l'ús de NaviLens a l'estació de metro Fira / Foto: Miguel Ángel Cuartero
Prova de funcionament de l'aplicació NaviLens a l'estació de metro Fira / Foto: Miguel Ángel Cuartero

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies