Premsa TMB

L'estació d’Ernest Lluch de la L5 de metro obrirà les portes al públic diumenge a les 3 de la tarda

Es configura un important nus de transports al límit entre Barcelona i l'Hospitalet, al qual s'afegeix la línia H8 d'autobusos de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha completat els preparatius per a la posada en servei diumenge vinent, 25 de juliol, de l’estació Ernest Lluch de la línia 5 de metro, situada a la carretera de Collblanc en la intersecció amb el camí de la Torre Melina i el carrer d’Ernest Lluch, al límit entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. L’estació està intercalada entre les de Collblanc i Pubillla Cases, i serà la número 20 de les situades totalment o en part al terme de l’Hospitalet.

Termòmetre parcial de la L5 de metro amb la nova estació d'Ernest Lluch / Imatge: TMB

L’estació Ernest Lluch potenciarà l’intercanvi directe amb diverses línies d’autobusos urbans i interurbans i amb el Trambaix, amb les línies T1, T2 i T3,  de manera que ampliarà la cobertura del servei de metro i alhora afavorirà la intermodalitat en els desplaçaments entre el Baix Llobregat i Barcelona. Un dels accessos, orientat cap a l’avinguda de Xile, és a 40 metres de la parada de tramvia. L’altre dona a la banda del cementiri de Sants.

Prolongació de la línia H8 fins a Ernest Lluch

A partir del mateix diumenge, 25 de juliol, la línia de bus H8 (Camp Nou - Bon Pastor), la segona de TMB en volum de passatge, prolongarà el seu recorregut uns 500 metres des de la carretera de Collblanc fins al camí de la Torre Melina, i sumarà una parada que serà la nova terminal. D’aquesta manera connectarà directament amb la nova estació de metro, la línia D20 d’autobús (Passeig Marítim - Ernest Lluch), el tramvia i els busos urbans i interurbans. La terminal actual del carrer Cardenal Reig passarà a ser una parada de pas.

Es reforça així un important nus de transport públic ferroviari i d’autobús en un punt estratègic de l’àrea metropolitana a cavall entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Mapa amb la nova organització dels transports al voltant d'Ernest Lluch / Imatge: TMB

La nova estació de metro se situa pràcticament equidistant entre les de Collblanc i Pubilla Cases, separades per 1,2 quilòmetres quan la distància habitual entre estacions és d’entre 700 i 800 metres. L’obertura al públic serà diumenge a les 3 de la tarda, després de l’acte institucional d’inauguració. Per subratllar aquest moment històric s’ha creat un bitllet especial per a dos viatges que es facin el mateix dia, que serà distribuït gratuïtament el mateix diumenge als accessos de l’estació.

Amb la inauguració de l’estació d’Ernest Lluch, la línia 5 passarà a tenir 27 estacions. El conjunt de la xarxa de metro que opera TMB té 122,3 quilòmetres de longitud i des d’ara 160 estacions (123 km i 162 estacions comptant el funicular de Montjuïc).

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Vista de l'exterior del centre de control a l'interior de la nova estació d'Ernest Lluch L5 / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Mapa amb la nova organització dels transports al voltant d'Ernest Lluch / Imatge: TMB
Termòmetre parcial de la L5 de metro amb la nova estació d'Ernest Lluch / Imatge: TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies