23.07.2021
Autor
Premsa TMB

L'estació d’Ernest Lluch de la L5 de metro obrirà les portes al públic diumenge a les 3 de la tarda

Subtítol

Es configura un important nus de transports al límit entre Barcelona i l'Hospitalet, al qual s'afegeix la línia H8 d'autobusos de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha completat els preparatius per a la posada en servei diumenge vinent, 25 de juliol, de l’estació Ernest Lluch de la línia 5 de metro, situada a la carretera de Collblanc en la intersecció amb el camí de la Torre Melina i el carrer d’Ernest Lluch, al límit entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. L’estació està intercalada entre les de Collblanc i Pubillla Cases, i serà la número 20 de les situades totalment o en part al terme de l’Hospitalet.

Imatge
Termòmetre parcial de la L5 de metro amb la nova estació d'Ernest Lluch / Imatge: TMB

La nova estació de metro se situa pràcticament equidistant entre les de Collblanc i Pubilla Cases, separades per 1,2 quilòmetres quan la distància habitual entre estacions és d’entre 700 i 800 metres. L’obertura al públic serà diumenge a les 3 de la tarda, després de l’acte institucional d’inauguració. Per subratllar aquest moment històric s’ha creat un bitllet especial per a dos viatges que es facin el mateix dia, que serà distribuït gratuïtament el mateix diumenge als accessos de l’estació.

Amb la inauguració de l’estació d’Ernest Lluch, la línia 5 passarà a tenir 27 estacions. El conjunt de la xarxa de metro que opera TMB té 122,3 quilòmetres de longitud i des d’ara 160 estacions (123 km i 162 estacions comptant el funicular de Montjuïc).

Darrera modificació
26.07.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/lestacio-dernest-lluch-de-l5-de-metro-obrira-portes-public-diumenge-3-de-tarda