Header Top menu
Treballadors de Metro passen a semifinals d'un prestigiós certamen europeu d'innovació social
El projecte, que va guanyar el passat abril la menció especial de l'àrea d'Innovació del Repte Estació del Futur, s'ha presentat a l'edició d'enguany de l'European Social Innovation Competition i passa el sedàs entre prop de 600 propostes.
L'equip format per José Manuel Iñigo, Nani López, Albert Simó. Moisès Morató i Enric García i el seu projecte No pensis (només) en una estació de metro continuen rebent reconeixements pels seus valors de sostenibilitat, eficiència i creativitat. Com ja vam informar a l'abril, el seu projecte va ser guardonat amb la menció especial de l'àrea d'Innovació al Repte Estació del Futur.
El seu enfocament se centra en la naturalització exterior de les estacions de la xarxa de metro, amb un sistema de jardineres verticals de plàstic reciclat amb panells publicitaris (per tant, el sistema es podria finançar amb anunciants), que serien instal·lades i mantingudes per persones socialment vulnerables mitjançant convenis de col·laboració amb fundacions que treballen per la inclusió. Encoratjats pel resultat, van presentar la seva iniciativa a l'edició 2021 de l'European Social Innovation Competition i han passat a semifinals. Tot un èxit si considerem que s'han presentat prop de 600 projectes.
Així ho comunicava l'organització del certamen, tot informant-los de la fase següent de la competició, on, com a semifinalistes, disposaran d'un coach personal i suport durant el que queda de juliol i tot l'agost i el setembre, que inclou les acadèmies d'innovació social del concurs i esdeveniments de formació que connecten els semifinalistes amb una comunitat més àmplia d'innovadors socials europeus mitjançant una sèrie de conferències, tallers i workshops. Es pretén així afavorir el desenvolupament de la seva idea en un pla de negoci, oferint-los un programa formatiu en format col·laboratiu i digital.
L'European Social Innovation Competition, creada en memòria del pioner de la innovació social Diogo Vasconcelos i dirigida per la Comissió Europea, és un certamen adreçat a participants de països membres de la Unió Europea i països associats a l'Horitzó Europa. En la seva novena edició, el concurs vol, com indica a la seva web, ser “un far per als innovadors socials a Europa, que utilitza una metodologia provada per donar suport a les idees en fase inicial i facilitar una xarxa d'innovadors radicals que donin forma a una societat millor”. Cada any s'atorguen tres premis de 50.000 euros als millors projectes socialment innovadors i ambientalment sostenibles.