Redacció

El reaprofitament de l’energia del metro, clau d’un projecte de foment de la intermodalitat

Metrolineres, que proposa recarregar vehicles elèctrics de mobilitat personal amb energia recuperada del metro, ha guanyat un repte d'innovació que estava obert a la participació de la plantilla de TMB.

Ja hi ha projecte guanyador del Repte Estació del Futur. La crida de la direcció de Metro de TMB (en col·laboració amb la direcció d'Innovació) va donar com a resultat 140 propostes inicials, presentades per treballadors de la companyia, que impulsaven millores relacionades amb els eixos temàtics oci, connectivitat, confort i interacció. Dotze d'aquestes propostes es van prototipar i sis van passar a la final.

L'equip del projecte escollit, Metrolineres (format per José Antonio Jiménez, Jordi Reig, Fernando José González i José Miguel López), proposa reutilitzar l'energia recuperada dels combois de metro per alimentar punts de recàrrega per als vehicles elèctrics lleugers (com patinets o bicicletes) ubicats a l'exterior de les estacions. La idea és fomentar la intermodalitat en la forma de moure's per l'àrea metropolitana de Barcelona, afavorint l'ús del transport públic i de modes de mobilitat no contaminants per a la denominada última milla.

Projectes amb valor afegit

La iniciativa buscava promoure la creativitat i trobar propostes de valor afegit per als usuaris de la xarxa de metro i que, alhora, incidissin en alguns dels valors i eixos estratègics de TMB, com la sostenibilitat, la inclusió, l'eficiència i l'accessibilitat. El projecte escollit pel jurat plantejava utilitzar recuperadors de l'energia que es dissipa durant la frenada i aprofitar-la en punts de recàrrega de vehicles elèctrics de micromobilitat, que estarien situats a l'exterior de les estacions.

El premi accèssit va ser per al projecte Canvi radical en la il·luminació, de l'equip format per Cristina Viñals, Haidé Rius i Joan Romero Jaimez. També van haver-hi diverses mencions del jurat. L'anunci es va realitzar en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Creativitat i la Innovació. Podeu veure el vídeo de l'esdeveniment en aquest enllaç.

Darrera modificació: 
27.04.2021
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies