Header Top menu
Les parades de bus com a centre de dades es mostren al Tomorrow Mobility World Congress
L’empresa Buspas proposa una parada de bus intel·ligent per millorar l’experiència de les persones usuàries i optimitzar el temps de desplaçament
El passat mes de juny, la proposta de l’empresa canadenca Buspas va ser una de les guanyadores del repte llançat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de la col·laboració entre l’àrea de Mobilitat i la Fundació BIT Habitat, l’agència municipal d’innovació urbana, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Fira de Barcelona. La convocatòria buscava un doble objectiu: d’una banda, millorar l’experiència de les persones usuàries, i de l’altra, optimitzar el temps de desplaçament.
Aquests dies, en el marc del congrés internacional Tomorrow Mobility World Congress, TMB mostra en el seu estand un prototip de la proposta de Buspas que consisteix a oferir a les mateixes parades informació i dades en temps real sobre la xarxa de bus en particular i l’entorn viari en general. A la vegada, la mateixa parada recull i proporciona informació del que succeeix al seu entorn.
Parades de bus intel·ligents
L’aplicació d’aquesta nova tecnologia per a les parades d’autobús funciona tant com una pantalla d’informació al passatger, com un centre de dades que transforma la infraestructura existent del pal de parada i/o marquesina en un entorn connectat. L’objectiu de Buspas és millorar l’experiència global de les persones usuàries de l’autobús mitjançant la creació d’un sistema d’informació integral i accessible que proporciona actualitzacions i dades en temps real sobre la xarxa de bus, i que alhora proporciona a l’operador informació en temps real del que succeeix a la parada per tal d’oferir un millor servei.
Pilar fonamental de la mobilitat urbana
La capital catalana compta amb una completa xarxa de transport públic de qualitat. Amb més de 100 línies que cobreixen pràcticament tota la ciutat i amb més de 700.000 validacions diàries a bus, és un dels pilars bàsics de la mobilitat metropolitana. A més, l’aposta per la sostenibilitat amb la incorporació a la flota de vehicles d’hidrogen, elèctrics o de gas natural fa que Barcelona tingui una de les xarxes més netes de la Unió Europea.
Així mateix, els autobusos estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i connectats per tal de facilitar la circulació, la qual cosa fa que la ciutadania hagi valorat molt satisfactòriament les seves prestacions (8 sobre 10).
Barcelona Innova Lab Mobility
La iniciativa Barcelona Innova LAB Mobility, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’àrea de Mobilitat, BIT Habitat i Fira Barcelona, busca potenciar i facilitar l’execució de proves pilots i nous projectes en l’àmbit de la mobilitat urbana intel·ligent i sostenible per tal de diversificar l’economia de la ciutat i consolidar Barcelona com la capital de la innovació en mobilitat del sud d’Europa.