Header Top menu
El passadís de metro Passeig de Gràcia, més agradable i acollidor
“Espais més amables, entorns més acollidors”: Hem traslladat una part de Barcelona al passadís d'enllaç de l'estació de metro de Passeig de Gràcia per convertir-lo en un espai més viu i dinàmic
Una de les mesures derivades dels plans per a la prevenció de l’assetjament masclista i l’LGTBI-Fòbia a les xarxes de transport públic de TMB és la generació d'espais més amables i acollidors, tot incorporant millores operatives associades a la seguretat, així com propostes creatives que contribueixin a aportar valor afegit a l’experiència de viatge.
Amb aquest objectiu s'ha treballat una prova pilot per a reforçar la percepció de seguretat de les persones usuàries i prevenir conductes d'assetjament masclista i LGTBI-fòbiques a la xarxa de metro. Aquest projecte, anomenat “Espais més amables, entorns més acollidors”, consisteix en la instal·lació d'uns vinils amb fotografies d'alta resolució de l'exterior a una part de l'intercanviador de l'estació de metro de Passeig de Gràcia entre les línies L2 i L4 i l'L3. El projecte és una adaptació de la proposta guanyadora que van fer un grup d’estudiants de l’Institut Antoni Algueró, de Sant Just Desvern, al repte llençat per l’Àrea de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat i TMBinnova en la tercera edició de 24 hores d’innovació Barcelona.
Es tracta d'un tram de 23 metres situat a l’inici de l'intercanviador per l’accés de Passeig de Gràcia/Gran Via. Les dimensions dels vinils són de 2 metres d’alçada per 23 metres d’amplada, que cobreixen la totalitat de les parets del tram amb imatges de l'exterior, l'autor de les quals és el fotògraf Roger Grasas.
D'altra banda, s'ha reforçat la il·luminació d'aquest tram, per millorar-ne la visibilitat i la percepció de seguretat. També s'ha pintat el sostre i les columnes recreant el cel de la ciutat, fent de l'espai un lloc viu, agradable i dinàmic.