Premsa TMB

Transport públic per a la Diada de l'Onze de Setembre a Barcelona

Dilluns a la tarda es reforçarà un 50% la capacitat del metro, i un dispositiu especial vetllarà per la fluïdesa i la seguretat dels fluxos de passatge. Davant la possible saturació de l'exterior, a partir de les 16 h s'aconsella evitar les estacions de Catalunya, Passeig de Gràcia i Diagonal com a destinació

Amb motiu de la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, i en especial de l’acte La Diada del Sí 2017 a Barcelona, aquest dilluns 11 de setembre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del transport públic, especialment el metro, en els desplaçaments que es realitzin per accedir a la zona del centre de la ciutat, ja que el trànsit en superfície estarà restringit. També és aconsellable preveure un temps addicional per al desplaçament, com en qualsevol esdeveniment massiu.

L’acte que es preveu més concorregut tindrà lloc dilluns a la tarda. La concentració formarà un signe més ocupant els eixos del passeig de Gràcia (entre el carrer Sèneca i la plaça Catalunya) i el carrer Aragó (entre el carrer Casanova i el passeig de Sant Joan).

Reforç a totes les línies de metro

TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a tota la xarxa de metro i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de la manifestació. Entre les 14 i les 20.30 h s’augmentarà un 50% el nombre de trens per aconseguir que a les línies 1, 2, 3, 4 i 5, que tenen estacions a l’Eixample i Ciutat Vella, els intervals estiguin situats entre els 4 i els 4,5 minuts, aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 16 h serà recomanable evitar les estacions de Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), Diagonal (L3 i L5) i Catalunya (L1 i L3) com a destinació, i fer servir com a alternatives les estacions més properes que no estiguin afectades per l'esdeveniment.

Igualment, TMB mobilitzarà més de cent efectius per a l’operació, manteniment, neteja i seguretat, així com mitjans tècnics, en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació (talls intermitents, realització dels enllaços per l’exterior, etc.) per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l’anada com després de finalitzar l’acte. En aquest cas, tant el personal com el servei de megafonia i els dispositius lluminosos donaran les indicacions pertinents.

Estacions de metro de l'Eixample properes a l'acte convocat dilluns a la tarda / Imatge: TMB

Desviaments i limitacions en 34 línies de bus

Dilluns les alteracions de recorregut seran severes en 34 línies d’autobusos que circulen o travessen l’àmbit central de la ciutat, incloses les del Barcelona Bus Turístic. Entre les 15 i les 21 hores aproximadament es produiran desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: H8, H10, H12, H16, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 20, 22, 24, 33, 34, 39, 40, 41, 42, 45, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 66, 67 i 68.

Al matí se succeiran les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Per aquest motiu algunes línies de bus que circulen per la ronda de Sant Pere veuran modificat el seu recorregut en aquesta zona.

Per tant, el dia 11 serà recomanable fer servir el transport subterrani i en especial el metro per als desplaçaments en el sector central de Barcelona, i dins la xarxa, en cas que hi hagi gran afluència de passatge, seguir en tot moment les indicacions que doni el personal de metro, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública.

TMB oferirà informació actualitzada i alternatives de transport a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que el dia 11 estarà actiu i monitoritzat de les 14.30 a les 21.30 hores. Com és habitual, el web de TMB i l'aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Nota de premsa en pdf
Senyera catalana / Foto: Wikipèdia
Estacions de metro de l'Eixample properes a l'acte convocat dilluns a la tarda / Imatge: TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies