08.09.2016
Autor
Premsa TMB

Transport públic per a la Diada de l'Onze de Setembre a Barcelona

Subtítol

El metro es reforçarà mentre que 17 línies regulars d'autobús seran desviades o limitades, aquest diumenge a la tarda

Amb motiu de la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, i en especial de l’acte A Punt 2016 a Barcelona, que ocuparà el passeig de Sant Joan i el passeig Lluís Companys (on al vespre es farà una festa), aquest diumenge 11 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) adverteix que el transport públic de superfície patirà restriccions importants i recomana calcular més temps per als desplaçaments amb metro a les hores prèvies i posteriors als actes, en previsió d'una elevada afluència de passatge.

Durant tota la tarda de la Diada d’enguany, la xarxa de metro es reforçarà amb més trens i més personal d’atenció i seguretat a les estaciones afectades. Entre les 14 i 21.30 h, els trens de les ínies convencionals (1, 2, 3, 4 i 5) circularan a intervals teòrics d’entre 4’30” i 5’30”. Per proximitat als espais dels actes, la previsió es que la màxima afluència es pugui donar entre les 14 i les 20 h a les estacions d’Arc de Triomf, Urquinaona, Tetuan, Monumental, Sagrada Família, Diagonal, Girona i Verdaguer, a més dels enllaços de Passeig de Gràcia, Espanya, Catalunya, Clot, Sants Estació i La Sagrera. Altres estacions utilitzables són Marina, Ciutadella / Vila Olímpica i Joanic.

Atenció als indicadors lluminosos i la megafonia

TMB desplegarà personal i mitjans tècnics en aquestes estacions, així com als principals enllaços de metro i amb altres operadors ferroviaris, per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació per evitar situacions de risc en vestíbuls, andanes i passadissos, inclosos talls temporals de sortida o entrada. En aquest cas, tant el personal com la megafonia, els dispositius lluminosos i els monitors de MouTV donaran les indicacions pertinents. 

Per comunicar incidències o demanar ajuda, els passatgers tenen a la seva disposició els intèrfons situats al centre de les andanes i als vestíbuls.

Restriccions als trajectes en autobús

El desenvolupament de l’acte obligarà les autoritats a imposar restriccions en la mobilitat en superfície. Per aquest motiu, 17 línies regulars d'autobusos de TMB que circulen o travessen el passeig de Sant Joan i el passeig de Lluís Companys patiran afectacions, en forma de desviaments o limitacions de recorregut, a partir de les 16 h del diumenge i fins a les 21 h aproximadament. Seran les línies H10, H12, H14, H16, 6, 7, 19, 33, 34, 39, 40, 42, 50, 51, 54, 55 i 62.

TMB oferirà informació actualitzada i alternatives de transport a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que el dia 11 estarà actiu i monitoritzat de les 14 a les 21 hores. Com és habitual, el web de TMB i l'aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei.

Darrera modificació
12.09.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/transport-public-diada-de-lonze-de-setembre-barcelona-0