Premsa TMB

Talls parcials al servei de metro de les línies 1 i 3 durant el mes d'agost, per obres

El tram Torras i Bages - Fondo de la L1 estarà fora de servei del 31 de juliol al 31 d'agost. Les obres a la L3 es faran en dues fases. La primera comportarà la interrupció del servei entre les estacions de Vall d'Hebron i Canyelles, del 29 de juliol al 14 d'agost. La segona fase de les obres a la línia verda interromprà el servei entre Lesseps i Vall d'Hebron, del 22 d'agost al 3 de setembre

El servei de metro de Barcelona quedarà interromput parcialment aquest mes d’agost a les línies 1 i 3 a conseqüència de les obres de millora i manteniment de la xarxa que durà a terme Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L’alteració del servei en aquestes línies s’ha planificat per a aquest mes d’agost tenint en compte la voluntat de minimitzar les afectacions als usuaris, atès que és l’època de més baixa demanda de mobilitat urbana.

Concretament, les afectacions del servei seran:

  • Línia 1, entre Torras i Bages i Fondo: el servei quedarà interromput entre aquestes estacions del 31 de juliol al 31 d’agost (tots dos inclosos).
     
  • Línia 3, les alteracions es desenvoluparan en dues fases. En la primera, la interrupció abastarà el tram d’estacions entre Vall d’Hebron i Canyelles (del 29 de juliol al 14 d’agost). A continuació, el tall afectarà el tram Lesseps - Vall d’Hebron, a partir del 22 d’agost fins al 3 de setembre.

Interrupció parcial del servei a la L1 (del 31 de juliol al 31 d’agost)

Des de dilluns vinent, 31 de juliol, fins al dijous 31 d’agost (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la línia 1 de metro entre Torras i Bages i Fondo, de tres quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei quatre estacions (Trinitat Vella, Baró de Viver, Santa Coloma i Fondo). La resta de la línia 1, entre Hospital de Bellvitge i Torras i Bages, funcionarà amb normalitat.

Per reduir les molèsties als viatgers durant l’afectació, s’habilitaran dos serveis especials d’autobusos que cobriran el tram afectat. Una llançadora de bus enllaçarà Torras i Bages i Fondo (amb parada a Baró de Viver i Santa Coloma) que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. Per arribar a Trinitat Vella, s’haurà d’utilitzar l’altre servei especial de bus que connectarà directament aquesta estació amb Torras i Bages. A Fondo s’hi podrà arribar igualment a través de la línia 9 Nord de metro, que té la seva pròpia estació. La línia 60 de bus de TMB també pot servir com a alternativa per desplaçar-se de Torras i Bages a Baró de Viver.

Termòmetre de la línia 1 amb el tram afectat per les obres / Imatge: TMB

La suspensió del servei durant 32 dies el mes d’agost permetrà executar obres en diversos trams de la línia 1 situats entre Trinitat Vella i Fondo, a Barcelona i Santa Coloma, treballs que són incompatibles amb la circulació de trens.

En concret es renovaran aproximadament quatre quilòmetres de via simple (es modernitzarà completament la infraestructura de 1.000 metres de via i les travesses i fixacions dels 3.000 metres restants). També es renovarà i s’ampliarà el sistema de drenatge i se substituirà l’aparell de via de tipus diagonal de Santa Coloma. El pressupost de l’actuació s’eleva a 4,5 milions d’euros.
 

Interrupció parcial del servei a la L3 en dues fases

Les tasques de manteniment a la via que es duran a terme a la línia 3 es faran en dues fases diferenciades i comportaran afectacions en el servei de metro entre el 29 de juliol i el 14 d’agost (tots dos inclosos) en un primer moment i del 22 d’agost al 3 de setembre (tots dos inclosos) en una segona fase; en total les obres duraran 30 dies. L’actuació se centrarà en la millora d’elements de la infraestructura de la via de l’entorn de les estacions de Vall d’Hebron, Vallcarca i Penitents. El pressupost de l’actuació puja a 2,7 milions d’euros.

  • Fase 1: Vall d’Hebron - Canyelles (del 29 de juliol al 14 d’agost)

Des del dissabte 29 de juliol fins al dilluns 14 d’agost (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la línia 3 entre Vall d’Hebron i Canyelles, de tres quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei tres estacions (Montbau, Mundet i Valldaura). La resta de la línia 3, entre Zona Universitària i Vall d’Hebron, d’una banda, i de Canyelles a Trinitat Nova, de l’altra, funcionarà amb normalitat.

Per reduir les molèsties als usuaris durant l’afectació, s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre Vall d’Hebron i Canyelles amb parada a totes les estacions afectades pel tall, que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent.

Per arribar a l’estació de Vall d’Hebron es podrà utilitzar la línia 5 de metro, on té correspondència. També poden servir com a alternatives les línies regulars de bus H4, 27, 60 i 76.

Termòmetre de la línia 3 amb el tram afectat per les obres, en una primera fase / Imatge: TMB

La suspensió del servei durant 17 dies permetrà executar els treballs per substituir dos aparells de via de tipus diagonal ubicats entre les estacions de Vall d’Hebron i Montbau que milloraran l’accés a la zona nord del taller de Sant Genís.

  • Fase 2: Lesseps - Vall d’Hebron (del 22 d’agost al 3 de setembre)

Des de dimarts 22 d’agost fins al diumenge 3 de setembre (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la línia 3 entre Lesseps i Vall d’Hebron, de 2,5 quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei dues estacions (Vallcarca i Penitents). La resta de la línia 3, entre Zona Universitària i Lesseps, d’una banda, i de Vall d’Hebron a Trinitat Nova, de l’altra, funcionarà amb normalitat.

En aquest cas també s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre Lesseps i Vall d’Hebron, amb parada a cada una de les estacions afectades i que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent.

Per arribar a l’estació de Vall d’Hebron es podrà utilitzar la línia 5 de metro, on té correspondència. A la zona de Vallcarca i Penitents també hi arriben les línies regulars d’autobús V15 i 27.

Termòmetre de la línia 3 amb el tram afectat per les obres, en una segona fase / Imatge: TMB

La suspensió del servei durant 13 dies permetrà els treballs de renovació d’1,4 quilòmetres de via simple entre Vallcarca i Penitents i també se substituirà un aparell de via de tipus diagonal ubicat entre les estacions de Penitents i Vall d’Hebron.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Nota de premsa en pdf
Termòmetre de la línia 1 amb el tram afectat per les obres / Imatge: TMB
Termòmetre de la línia 3 amb el tram afectat per les obres, en una primera fase / Imatge: TMB
Termòmetre de la línia 3 amb el tram afectat per les obres, en una segona fase / Imatge: TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies