21.07.2017
Autor
Premsa TMB

Talls parcials al servei de metro de les línies 1 i 3 durant el mes d'agost, per obres

Subtítol

El tram Torras i Bages - Fondo de la L1 estarà fora de servei del 31 de juliol al 31 d'agost. Les obres a la L3 es faran en dues fases. La primera comportarà la interrupció del servei entre les estacions de Vall d'Hebron i Canyelles, del 29 de juliol al 14 d'agost. La segona fase de les obres a la línia verda interromprà el servei entre Lesseps i Vall d'Hebron, del 22 d'agost al 3 de setembre

El servei de metro de Barcelona quedarà interromput parcialment aquest mes d’agost a les línies 1 i 3 a conseqüència de les obres de millora i manteniment de la xarxa que durà a terme Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L’alteració del servei en aquestes línies s’ha planificat per a aquest mes d’agost tenint en compte la voluntat de minimitzar les afectacions als usuaris, atès que és l’època de més baixa demanda de mobilitat urbana.

Concretament, les afectacions del servei seran:

  • Línia 1, entre Torras i Bages i Fondo: el servei quedarà interromput entre aquestes estacions del 31 de juliol al 31 d’agost (tots dos inclosos).
     
  • Línia 3, les alteracions es desenvoluparan en dues fases. En la primera, la interrupció abastarà el tram d’estacions entre Vall d’Hebron i Canyelles (del 29 de juliol al 14 d’agost). A continuació, el tall afectarà el tram Lesseps - Vall d’Hebron, a partir del 22 d’agost fins al 3 de setembre.

Interrupció parcial del servei a la L1 (del 31 de juliol al 31 d’agost)

Des de dilluns vinent, 31 de juliol, fins al dijous 31 d’agost (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la línia 1 de metro entre Torras i Bages i Fondo, de tres quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei quatre estacions (Trinitat Vella, Baró de Viver, Santa Coloma i Fondo). La resta de la línia 1, entre Hospital de Bellvitge i Torras i Bages, funcionarà amb normalitat.

Per reduir les molèsties als viatgers durant l’afectació, s’habilitaran dos serveis especials d’autobusos que cobriran el tram afectat. Una llançadora de bus enllaçarà Torras i Bages i Fondo (amb parada a Baró de Viver i Santa Coloma) que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. Per arribar a Trinitat Vella, s’haurà d’utilitzar l’altre servei especial de bus que connectarà directament aquesta estació amb Torras i Bages. A Fondo s’hi podrà arribar igualment a través de la línia 9 Nord de metro, que té la seva pròpia estació. La línia 60 de bus de TMB també pot servir com a alternativa per desplaçar-se de Torras i Bages a Baró de Viver.

Imatge
Termòmetre de la línia 1 amb el tram afectat per les obres / Imatge: TMB

La suspensió del servei durant 13 dies permetrà els treballs de renovació d’1,4 quilòmetres de via simple entre Vallcarca i Penitents i també se substituirà un aparell de via de tipus diagonal ubicat entre les estacions de Penitents i Vall d’Hebron.

Darrera modificació
27.07.2017
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/talls-parcials-servei-de-metro-de-linies-1-3-durant-mes-dagost-obres