Premsa TMB

El metro patirà importants afectacions amb motiu de les aturades de 4 hores per torn del dilluns 8

Els serveis mínims, del 40% dels trens en hora punta i del 20% en hora vall, seran insuficients per absorbir la demanda de transport d’un dia feiner

Amb motiu de les aturades convocades pel comitè d'empresa de Metro per dilluns vinent, 8 d’abril, en diferents franges horàries, el servei de metro es veurà afectat considerablement i no podrà garantir el dret a la mobilitat de la ciutadania en les franges de més afluència de viatgers, de 6 a 10 del matí i de 16 a 20 de la tarda, a l’entrada i sortida dels centres de treball i d’estudi, ni tampoc a la franja de nit, de les 21.35 a les 23.35 h, en què els intervals podran superar els 60 minuts.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha ordenat que es mantinguin serveis mínims del 40% en les aturades que coincideixen amb hores punta (de 6.30 a 9.30 i de 16 a 20 hores) i del 20% en la resta. Com que la franja de matí se solapa amb hores punta i amb hores vall, i la de nit s’acaba poc abans del tancament, a la pràctica el servei serà deficient bona part del dia, per la suma de l’impacte de les aturades i la impossibilitat de realitzar en pocs minuts un nombre tan elevat de maniobres de retirada i incorporació de trens.

A títol orientatiu, el servei de metro es programarà dilluns amb aquesta oferta aproximada:

  • De 5 a 6 h: intervals de 6-8 minuts a les línies convencionals (L1-L5) i de 7-14 a les automàtiques (L9N, L10N, L9S, L10S i L11)
  • De 6 a 6.30 h (20%): intervals de 15-20 minuts a les línies convencionals i de 14-65 a les automàtiques
  • De 6.30 a 9.30 h (40%): intervals de 6-10 minuts a les línies convencionals i de 14-23 a les automàtiques
  • De 9.30 a 10 h (20%): intervals de 15-20 minuts a les línies convencionals i de 14-65 a les automàtiques
  • De 10 a 16 h: intervals de 4-5 minuts a les línies convencionals i de 7-9 a les automàtiques
  • De 16 a 20 h (40%): intervals de 8-11 minuts a les línies convencionals i de 14-34 a les automàtiques
  • De 20 a 21.35 h: intervals de 4-6 minuts a les línies convencionals i de 7-8 a les automàtiques
  • De 21.35 al final (20%): intervals de fins a 65 minuts a les línies convencionals i automàtiques. En aquesta franja, donada l’amplitud dels intervals, els trens circularan per horari, que es podrà consultar al web tmb.cat.

TMB adverteix que aquesta oferta serà insuficient per absorbir la demanda normal en les franges d’afectació, especialment a les quatre hores del matí i de la tarda, en què se solen registrar unes 340.000 i 370.000 entrades a la xarxa de metro, respectivament. Per això recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament.

En cas d’utilitzar el metro convindrà seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa. S’aplicaran, si cal, mesures per evitar riscos de seguretat, com ara regulacions de passatge, itineraris alternatius per l’exterior en els enllaços o tancament temporal d’estacions. Les alteracions i la situació del servei es podran seguir al llarg del dia al web de TMB i al perfil de Twitter @TMBinfo.

D'altra banda, la convocatòria de vaga afectarà el telefèric de Montjuïc, que obrirà en horari reduït d’11 a 15 hores.

TMB lamenta els perjudicis que aquesta convocatòria ocasionarà a la ciutadania, que aquest any ja ha suportat quatre jornades de vagues parcials al metro. Aquesta nova campanya d’aturades resulta a més innecessària, quan l’empresa ha donat resposta als punts plantejats pels sindicats, especialment pel que fa a la gestió activa i responsable de la crisi dels materials amb contingut d’amiant.

La Direcció de TMB continua oberta al diàleg amb els representants dels treballadors i es referma en el seu compromís de gestionar la problemàtica de l’amiant amb el màxim rigor i transparència, garantint per sobre de tot la seguretat i la salut dels treballadors i dels usuaris del metro.

Intervals previstos en les franges de l'aturada del 8 d'abril

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Imatge genèrica del Metro de Barcelona
Intervals previstos en les franges de l'aturada del 8 d'abril

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies