Premsa TMB

Més de 9.400 escolars van participar en les activitats de TMB durant el curs 2017-2018

Durant l’any lectiu, TMB Educa va organitzar un total de 309 tallers de 18 modalitats diferents

Dos infants d'una escola bressol en l'activitat que van fer enguany per conèixer el Tramvia Blau / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Durant el curs escolar 2017-2018, les instal·lacions de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van rebre la visita de 9.478 estudiants de diferents centres i nivells educatius, que van participar en les 309 activitats organitzades per conèixer de prop el transport públic a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El projecte TMB Educa ofereix un programa d’activitats de suport als centres escolars per treballar, dins el currículum escolar, tots els aspectes relacionats amb els transports públics de Barcelona. TMB Educa posa a l’abast dels centres educatius la possibilitat de conèixer les estacions de metro, les cotxeres, els centres de control de metro i autobús, el funicular i el telefèric de Montjuïc, i un passeig per la història del transport públic a Barcelona, de la mà de 45 monitors que són empleats voluntaris amb formació pedagògica.

Les activitats educatives que ofereix TMB, 18 en total, estan dissenyades per assolir els objectius curriculars i són diferents segons el nivell al qual pertanyen els grups de visitants. Els cicles educatius que presenten més demanda d’activitats són els d’infantil i primària, seguits dels d’ESO i educació especial.

TMB continua organitzant l’activitat “TMB es mou per l’educació”, inclosa dins del programa Enginy del Consorci d’Educació de Barcelona, que ha permès que 30 estudiants dels Instituts Serrat i Bonastre i XXV Olimpíada, d’educació secundària de Barcelona, estudiïn durant tres mesos en diferents centres de l’empresa.

Un any més, TMB ha ofert les activitats educatives del programa “TMB obert per vacances” en les quals han participat un total de 417 nens i nenes de centres d’atenció social.

Enguany, el projecte TMB Educa ha incorporat a la seva oferta educativa l’activitat “El tramvia blau” amb la voluntat que les noves generacions coneguin què és el tramvia, la història del Tramvia Blau i les seves característiques. Els monitors fan pujar al grup a un dels tramvies, fan una explicació adequada a la seva edat i finalment realitzen un petit recorregut dalt del tramvia pel carrer Bosc i Alsina i la cotxera.

El projecte TMB Educa, pioner en el nostre àmbit, és l’expressió de la voluntat educativa de TMB i de la seva implicació amb la resta d’entitats que formen la xarxa educativa de Barcelona i l’àrea metropolitana i compta amb el suport actiu de la Universitat de Barcelona i la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació i del Consorci d’Educació de Barcelona.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Dos infants d'una escola bressol en l'activitat que van fer enguany per conèixer el Tramvia Blau / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Nota de premsa en pdf

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies