Premsa TMB

Més de 9.500 escolars van participar en les activitats educatives de TMB el curs passat

El projecte TMB Educa, pioner en l'àmbit del transport públic, és l’expressió de la voluntat educativa de la companyia

Durant el curs escolar 2016-2017, les instal·lacions de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van rebre la visita de 9.553 estudiants de diferents centres i nivells educatius, que van participar en les 328 activitats organitzades per conèixer de prop el transport públic a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El projecte TMB Educa ofereix un programa d’activitats de suport als centres escolars per treballar, dins el currículum escolar, tots els aspectes relacionats amb els transports públics de Barcelona. TMB Educa posa a l’abast dels centres educatius la possibilitat de conèixer les estacions de metro, les cotxeres, els centres de control de metro i autobús, el funicular i el telefèric de Montjuïc, i un passeig per la història del transport públic a Barcelona, de la mà de 45 monitors que són empleats voluntaris amb formació pedagògica.

Les activitats educatives que ofereix TMB, 16 en total, estan dissenyades per assolir els objectius curriculars i són diferents segons el nivell al qual pertanyen els grups de visitants. Els cicles educatius que presenten més demanda d’activitats són els d’infantil i primària, seguits dels d’ESO i educació especial.

TMB continua organitzant l’activitat “TMB es mou per l’educació”, inclosa dins del programa Èxit 2 del Consorci d’Educació de Barcelona, que ha permès que 60 estudiants dels Instituts Verdaguer, XXVV Olímpiada, Montjuïc i J.F. Zafra, d’educació secundària de Barcelona, estudiïn durant tres mesos en diferents centres de l’empresa.

Un any més, TMB ha ofert les activitats educatives del programa “TMB obert per vacances” en les quals han participat un total de 259 nens i nenes de centres d’atenció social.

Enguany, el projecte TMB Educa ha incorporat a la seva oferta educativa l’activitat “Un metro de tots” on els monitors de l’equip d’intervenció de metro fomenten la conscienciació de convivència en el transport públic. Aquesta activitat, junt amb una altra, “I tu, com et mous?”, que compta amb la participació del Consorci d’Educació de Barcelona i la Guàrdia Urbana de cada municipi, tenen com a objectiu fomentar el respecte social i el civisme al transport públic entre els estudiants d’ESO.

El projecte TMB Educa, pioner en el nostre àmbit, és l’expressió de la voluntat educativa de TMB i de la seva implicació amb la resta d’entitats que formen la xarxa educativa de Barcelona i l’àrea metropolitana i compta amb el suport actiu de la Universitat de Barcelona i la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació i del Consorci d’Educació de Barcelona.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Nota de premsa en pdf
TMB Educa ofereix 16 activitats diferents per a totes les edats / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
TMB Educa ofereix 16 activitats diferents per a totes les edats / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
TMB Educa ofereix 16 activitats diferents per a totes les edats / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies