Premsa TMB

La línia 10 Sud de metro obrirà les portes al públic avui a les 3 de la tarda

Els veïns de la Marina que la vulguin conèixer seran obsequiats amb un bitllet gratuït aquest dissabte als accessos de les estacions de Foc i Foneria

Banderola de l'estació Foneria de la línia 10 Sud / Foto: TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha completat els preparatius per a la posada en servei, aquest dissabte a la tarda, de la línia 10 Sud de metro, que inclou les noves estacions de Foneria i Foc, situades a l’eix del passeig de la Zona Franca, als barris de la Marina de Port i la Marina del Prat Vermell del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona.

El nou servei de metro, de funcionament automàtic sense conductor, inclou tres estacions que estan obertes des del 2016 com a part de la línia 9 Sud: Can Tries / Gornal, Torrassa i Collblanc, en les quals es podrà fer intercanvi entre totes dues línies. A més, a Torrassa es podrà enllaçar amb la línia 1, que connecta amb Rambla Just Oliveras, Espanya, Universitat i Catalunya, i a Collblanc amb la línia 5, que permet arribar a Cornellà Centre, Sants Estació, Diagonal, Sagrada Família i La Sagrera, com a exemples de nodes de mobilitat de l’àrea metropolitana.

La línia 10 Sud tindrà doncs inicialment cinc estacions —totes accessibles a persones amb mobilitat reduïda i equipades amb portes d’andana automàtiques— i una longitud de 4,5 quilòmetres, dels quals 2,5 quilòmetres corresponen al nou tram de túnel que va de la bifurcació del Gornal fins a Foc. Després d’aquesta estació, hi ha a més un tram de via doble d’1,6 quilòmetres que els trens utilitzen per a la maniobra de canvi de sentit. El trajecte entre Foc i Collblanc, els dos extrems de la línia, dura uns 9 minuts.

Marxa en blanc des de primers d’agost

Des de primers d’agost, després que la Generalitat lliurés la infraestructura a TMB, s’han estat fent les últimes proves i el rodatge dels trens, les instal·lacions i el personal de la L10 Sud, dins del que s’anomena marxa en blanc, és a dir, la reproducció de les condicions normals de funcionament però sense passatgers, proves que s’han desenvolupat satisfactòriament.

L’obertura al públic del nou metro, llargament reivindicat pels veïns dels barris de la Marina, serà efectiva aquest dissabte, 8 de setembre, a partir de les 15 hores aproximadament, després de l’acte inaugural. Per subratllar aquest moment històric, s’ha creat un bitllet especial per a dos viatges que es facin el mateix dia, que serà distribuït gratuïtament als accessos de les estacions de Foneria i Foc aquest dissabte.

Horari i freqüències

Un cop inaugurada, la línia 10 Sud tindrà el mateix horari de servei que la resta de la xarxa: de 5 del matí a 12 de la nit els laborables de dilluns a dijous, fins a les 2 de la matinada els divendres i vigílies de festiu, i obertura continuada els dissabtes i vigílies singulars. L’interval entre trens serà de 7’20” en dia laborable, igual que a la L9 Sud. En el tram comú, els trens de les dues línies s’alternaran en les mateixes andanes i caldrà distingir-los per la destinació, que s’anunciarà en les pantalles informatives.

Al mateix temps, per diferenciar clarament els dos sectors de la L10 mentre no estiguin connectats, el servei de metro entre La Sagrera i Gorg passarà a denominar-se L10 Nord.

Recordem que TMB, com a operador de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, no sols és l’encarregada de prestar el servei de metro a la línia 9/10, sinó que també assumeix les activitats d’administració i conservació del sistema integral ferroviari, per encàrrec de l’ens propietari, Ifercat, així com la funció d’inspecció de les altres infraestructures adjudicades a concessionaris.

Un tren aturat a l'estació de Foneria de la línia 10 Sud / Foto. TMB
Un tren aturat a l'estació de Foneria de la línia 10 Sud / Foto. TMB

Recorregut de la línia 10 Sud

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Recorregut de la línia 10 Sud
Un tren aturat a l'estació de Foneria de la línia 10 Sud / Foto. TMB
Un tren aturat a l'estació de Foneria de la línia 10 Sud / Foto. TMB
Banderola de l'estació Foneria de la línia 10 Sud / Foto: TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies