Premsa TMB

A licitació un nou contracte per analitzar materials amb contingut d'amiant en dependències de Metro

Els fons destinats des del novembre al desamiantatge de la xarxa i la vigilància de la salut i el medi ambient ascendeixen a 8 milions d’euros

TMB ha publicat aquesta setmana l’anunci de licitació d’un contracte per realitzar la inspecció, anàlisi i caracterització de materials amb possible contingut d’amiant en dependències tècniques de la xarxa de metro, com a complement de l’inventari general que està en curs des del 2018. L’objecte del procediment és escollir una o dues empreses especialitzades i acreditades per als treballs amb risc d’amiant, que s’ocupin durant sis mesos de fer aquesta tasca sobre el terreny i en laboratori, com a part del pla de desamiantatge que està desplegant TMB.

Els treballs a contractar inclouen visites d’inspecció a centrals i subcentrals elèctriques, cambres de baixa tensió, cambres i pous de ventilació, pous de bombament d’aigua, enclavaments, cambres de comunicacions i altres equips elèctrics localitzats a la xarxa de metro i als tallers. L’empresa o empreses encarregades (hi ha dos lots i poden ser adjudicats junts o separats) s’ocuparan d’agafar mostres de materials, analitzar-los, avaluar-ne el risc i calcular-ne el cost de retirada o substitució.

El preu màxim del contracte és de 650.000 euros i el termini d’admissió d’ofertes s’acaba el 25 de maig vinent.

Amb aquesta licitació arriben a 8 milions d’euros els fons que ha compromès TMB en el pla per donar resposta a la problemàtica de l’amiant present a la xarxa de metro, entre contractes adjudicats i licitacions obertes, sense comptar el concurs per a la substitució anticipada dels 42 trens més antics. Fins ara estan en execució més de 40 contractes amb empreses de construcció, enginyeria, material ferroviari, salut laboral, anàlisis, consultoria, etcètera.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Enclavament electrònic de la línia 1 de metro / Foto: Arxiu TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies