Premsa TMB

Finalitza l’aturada del matí al metro, en què s'han registrat aglomeracions a les línies 1 i 5

La disminució d'usuaris respecte d'un laborable normal ha estat del 17% entre les 7 i les 9

A les 10 hores ha finalitzat la primera de les aturades convocades avui al metro de TMB, que en coincidir amb l’hora punta ha produït congestió i incomoditat en els desplaçaments, sobretot al tram central de les línies 1 i 5. A partir de les 7.30 s’han hagut d’aplicar regulacions intermitents a l’enllaç de Sagrada Família entre la L2 i la L5, i minuts després als de La Sagrera i també ocasionalment a Verdaguer i altres enllaços cap a la L5, per evitar que se superés la capacitat de les andanes.

Per la seva banda, la L1 s’ha vist afectada per una incidència entre les 7.25 i les 7.33, per presència de presumptes grafiters a la zona de vies, que ha ocasionat una aturada del servei de 8 minuts. Això ha alterat la regularitat dels trens i ha fet que tinguessin dificultats per absorbir el passatge. Grups de vàndals han intentat actuar en altres punts de la xarxa, aprofitant que durant les aturades hi ha un nombre considerable de trens estacionats.

Pel que fa a l’afluència de passatge, les dades provisionals de validacions indiquen una disminució, com a conseqüència del coneixement previ de les alteracions previstes per la vaga. Així, des de les 7 fins a les 9 del matí, el descens de validacions ha estat del 17% aproximadament respecte d'un dilluns feiner. La disminució acumulada des entre 5 i 9 ha estat del 14%. Són dades pràcticament idèntiques a les del dia de vaga del 8 d’abril.

El servei s’ha prestat d'acord amb el decret de mínims del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que fixava un 40% de l'oferta per a la franja de 6.30 a 9.30 i del 20% entre les 6 i les 6.30 i entre les 9.30 i les 10 h. En l’aturada de la franja de tarda, entre les 16 h i les 20 h, tornarà a haver-hi un 40% de l’oferta, i a la nit, de les 21.35 a les 23.35 h, serà del 20%. La resta del dia el servei serà l’habitual d’un feiner, amb la irregularitat lògica que provoca la incorporació i retirada d’una gran quantitat de trens en un temps curt.

TMB ha advertit que aquesta oferta és insuficient per absorbir la demanda habitual en les franges d’afectació, tant a les hores punta com a última hora de la nit, i ha recomanat buscar mitjans alternatius de desplaçament.

En cas d’utilitzar el metro convé seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa. S’aplicaran de nou, si cal, les regulacions de passatge i altres mesures per evitar riscos de seguretat a les estacions. Les alteracions i la situació del servei es poden seguir al llarg del dia al web de TMB i al perfil de Twitter @TMBinfo.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Imatge genèrica del Metro de Barcelona

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies