Premsa TMB

Finalitza l’aturada del matí al metro, que ha congestionat el tram central de la línia 5

La disminució d'usuaris respecte al nombre d'un dia laborable normal ha estat del 19% entre les 7 i les 9

A les 9 hores ha finalitzat la franja de matí de l’aturada convocada avui al metro de TMB, que en coincidir amb l’hora punta ha produït congestió i perjudicis en els passatgers, sobretot al tram central de la línia 5. A partir de les 7.35 i durant més d’una hora s’han hagut d’aplicar regulacions als enllaços de les estacions de Sants Estació, La Sagrera i Sagrada Família, per evitar que se superés la capacitat de les andanes.

D’altra banda, la línia 5 ha estat afectada per una incidència sense relació amb la vaga. A causa de la presència de persones en zona de vies al sector de Vall d’Hebron, des de les 8.36 està funcionant de manera parcial, entre Cornellà Centre i Horta.

Pel que fa a l’afluència de passatge, les dades provisionals de validacions indiquen una lleugera disminució, com a conseqüència del coneixement previ de les alteracions previstes per la vaga. Així, des de les 7 a les 9 del matí el descens de validacions ha estat del 19% aproximadament.

Pel que fa al servei, s’ha prestat d'acord amb el decret de mínims del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que fixava un 40% de l'oferta per a la franja de matí (de 7 a 9 h). En l’aturada de la franja de tarda, a partir de les 16.00 h fins a les 18.00 h tornarà a haver-hi un 40% de l’oferta, i de les 20.30 a les 22.30 h baixarà al 20%. La resta del dia el servei serà l’habitual d’un feiner.

Aquesta oferta és insuficient per absorbir la demanda normal en les franges d’afectació, ja que els sindicats han decidit fer coincidir les aturades per la vaga amb els horaris d’entrades i sortides dels centres de treball i d’estudi, que són els moments de més afluència de viatgers. Habitualment de 7 a 9 h del matí es registren 190.000 entrades i de 16 a 18 h 165.000. TMB recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament. En cas d’utilitzar el metro convé seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies