Premsa TMB

Dilluns vinent comença el tall parcial al servei de metro de la línia 1, per obres

El tram Hospital de Bellvitge - Santa Eulàlia de la L1, a l’Hospitalet, estarà fora de servei del 3 al 29 d’agost per actualitzar la infraestructura

Des del proper dilluns 3 d’agost fins al dissabte 29 d’agost (tots dos inclosos), estarà fora de servei el tram de la línia 1 de metro a l’Hospitalet entre Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia, de 5,5 quilòmetres de longitud, per obres de millora de la infraestructura de la via. Quedaran sense servei set estacions (Hospital de Bellvitge, Bellvitge, Av. Carrilet, Rambla Just Oliveras, Can Serra, Florida i Torrassa). L’estació de Santa Eulàlia serà terminal provisional de línia. La resta de la línia 1, entre Santa Eulàlia i Fondo, funcionarà amb normalitat.

La suspensió del servei durant 27 dies el mes d’agost permetrà executar obres de millora que són incompatibles amb la circulació de trens. En concret, TMB renovarà la via en diferents trams, amb una longitud total d’uns 1.800 metres, i s’actualitzarà el sistema de drenatge en un tram de 500 metres. L’actuació inclou la renovació de dos aparells de via i la instal·lació d’un de nou a Florida. A més, s’actualitzaran dos enclavaments de senyalització ferroviària i s’adequarà la catenària a la nova topografia de la via. El pressupost de l’actuació és de 4,6 milions d’euros.

Com a alternativa de transport, TMB posarà a disposició dels usuaris dues llançadores d’autobús amb trajectes diferenciats:

  • Bus especial 1: Hospital de Bellvitge - Santa Eulàlia: realitza el mateix recorregut que faria el metro i amb parada a cada una de les estacions afectades pel tall (Hospital de Bellvitge, Bellvitge, Av. Carrilet, Rbla. Just Oliveras, Can Serra, Florida, Torrassa i Santa Eulàlia). Funcionarà amb el mateix horari del metro (tots els dies, de 5 del matí a 12 de la nit).
  • Bus especial 2: Plaça d’Espanya - Hospital de Bellvitge: enllaça directament per la Gran Via i sense parades intermèdies les estacions d’Espanya i Hospital de Bellvitge de la L1. Funcionarà amb el mateix horari del metro (de dilluns a diumenge, de 5 del matí a 12 de la nit).

 

Esquema del tram afectat per les obres a la L1 i els dos serveis de bus alternatius / Imatge: TMB

Altres alternatives de transport són la connexió amb les línies 9 i 10 Sud a Torrassa, la xarxa de Rodalies amb les estacions de L’Hospitalet de Llobregat i Bellvitge, la d’FGC a l’estació L’Hospitalet Av. Carrilet i la connexió d’aquests transports amb la resta de la xarxa de metro. També són alternativa les línies regulars de bus de TMB 46 i 65 i les línies d’autobús Baixbus que circulen per la Gran Via i enllacen la plaça d’Espanya, el barri de Santa Eulàlia i l’Hospital de Bellvitge.

Abans i durant els primers dies de les afectacions a la línia 1 hi haurà presència d’informadors a les estacions afectades per orientar els ciutadans sobre els millors recorreguts alternatius.

Recordem que estan en marxa els treballs de millora de la via i el drenatge en un tram de la L4 de metro. Fins al diumenge 30 d’agost, el tram La Pau - Selva de Mar està fora de servei. La resta de la línia, entre Selva de Mar i Trinitat Nova, funciona amb normalitat. Un servei especial d’autobús cobreix el tram en obres i té parada a totes les estacions afectades.

 

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Esquema del tram afectat per les obres a la L1 i els dos serveis de bus alternatius / Imatge: TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies