Premsa TMB

Comença el 13è Concurs de Relats Curts de TMB amb motiu de la diada de Sant Jordi

Els participants tenen fins al 9 d'abril per optar a guanyar en les tres categories, dues d'elles vinculades a les xarxes socials Twitter i Instagram

La tretzena edició del Concurs de Relats Curts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat amb l’obertura del lloc web relatscurts.tmb.cat, on els interessats poden participar i on es recolliran i publicaran els originals presentats fins al 9 d’abril.

Enguany, l’usuari pot participar en tres categories: Relat Lliure, TweetRelat i Instarelat.

A la secció Relat Lliure, les narracions hauran d’estar escrites en una sola pàgina (màxim de 3.500 caràcters), en català o en castellà, i han de versar sobre una història viscuda o imaginada en un bus, al metro, al funicular de Montjuïc, al Barcelona Bus Turístic o al Telefèric de Montjuïc, o també que parlin de la bona convivència a les instal·lacions de TMB.

Per participar a la categoria TweetRelat, els usuaris de Twitter hauran d’escriure un relat de menys de 280 caràcters explicant una història curta inspirada en els transports de TMB i la llegenda de Sant Jordi. Per participar en el concurs s’haurà de mencionar el perfil corporatiu de TMB a Twitter (@TMB_Barcelona) i incloure l’etiqueta #RelatsTMB2019.

Pel que fa a l’Instarelat, els usuaris hauran de publicar a Instagram un #bookselfie, és a dir, una auto-fotografia amb el llibre que estigui llegint l’usuari, o bé una foto del llibre o llibre electrònic durant el seu viatge en els transports de TMB. La imatge haurà d’anar etiquetada amb #RelatsTMB2019 i mencionar el perfil de TMB a Instagram (@tmb_bcn).

Darrere de cada viatge hi ha una història

El Concurs de Relats Curts de TMB és una fórmula original i participativa perquè els ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana s'exercitin en l’escriptura i la lectura.

El lloc web creat per al concurs és interactiu i promou la participació, i allà els usuaris que participin a la categoria de Relat Lliure penjaran les seves obres directament a relatscurts.tmb.cat. La participació a Instarelat i TweetRelat és directa a través de les xarxes socials Instagram i Twitter amb l’etiqueta #RelatsTMB2019.

L’admissió de relats serà fins al 9 d’abril i la iniciativa es fa amb la col·laboració de Marvel Studios, l’Institut de Cultura de Barcelona, a través dels programes Grec Festival de Barcelona i també l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Participar i escriure una història té premi

Enguany, el jurat encarregat de triar els relats finalistes de les diferents categories estarà presidit per Santiago Torres, director de Comunicació i Relacions Institucionals de TMB, i l’acompanyaran Jordi Muñoz, director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, i el periodista i escriptor Raúl Montilla. El jurat tindrà en compte la qualitat narrativa, l’originalitat del relat i la relació de la història amb TMB.

Pel que fa al Relat Lliure, el jurat escollirà els 10 relats finalistes, hi haurà primer i segon premi i també un guardó per al relat més llegit, triat per votació al web del concurs. A les categories de les xarxes socials, TweetRelat i Instarelat, el jurat escollirà la millor història i la fotografia guanyadora. Hi haurà 5 finalistes per cada una de les categories.

Entre els premis més destacats hi ha un viatge a Las Vegas, cortesia per a Marvel Studios, per al guanyador del Relat Lliure. El millor TweetRelat s’endurà un e-book i el millor InstaRelat una impressora portàtil digital.

A més, els guanyadors de les tres categories s’emportaran lots de llibres, inscripcions a cursos d’escriptura a distància que organitza l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i invitacions per al Grec Festival 2019. Els segons premiats també rebran entrades per al Grec i un curs d’escriptura. La passada edició del concurs va rebre més de 3.000 relats participants en les diferents categories.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Campanya de difusió de la 13a edició del Concurs de Relats Curts de TMB / Imatge: TMB
Nota de premsa en pdf

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies