04.03.2019
Autor
Premsa TMB

Comença el 13è Concurs de Relats Curts de TMB amb motiu de la diada de Sant Jordi

Subtítol

Els participants tenen fins al 9 d'abril per optar a guanyar en les tres categories, dues d'elles vinculades a les xarxes socials Twitter i Instagram

La tretzena edició del Concurs de Relats Curts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat amb l’obertura del lloc web relatscurts.tmb.cat, on els interessats poden participar i on es recolliran i publicaran els originals presentats fins al 9 d’abril.

Enguany, l’usuari pot participar en tres categories: Relat Lliure, TweetRelat i Instarelat.

A la secció Relat Lliure, les narracions hauran d’estar escrites en una sola pàgina (màxim de 3.500 caràcters), en català o en castellà, i han de versar sobre una història viscuda o imaginada en un bus, al metro, al funicular de Montjuïc, al Barcelona Bus Turístic o al Telefèric de Montjuïc, o també que parlin de la bona convivència a les instal·lacions de TMB.

Per participar a la categoria TweetRelat, els usuaris de Twitter hauran d’escriure un relat de menys de 280 caràcters explicant una història curta inspirada en els transports de TMB i la llegenda de Sant Jordi. Per participar en el concurs s’haurà de mencionar el perfil corporatiu de TMB a Twitter (@TMB_Barcelona) i incloure l’etiqueta #RelatsTMB2019.

Pel que fa a l’Instarelat, els usuaris hauran de publicar a Instagram un #bookselfie, és a dir, una auto-fotografia amb el llibre que estigui llegint l’usuari, o bé una foto del llibre o llibre electrònic durant el seu viatge en els transports de TMB. La imatge haurà d’anar etiquetada amb #RelatsTMB2019 i mencionar el perfil de TMB a Instagram (@tmb_bcn).

Darrere de cada viatge hi ha una història

El Concurs de Relats Curts de TMB és una fórmula original i participativa perquè els ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana s'exercitin en l’escriptura i la lectura.

El lloc web creat per al concurs és interactiu i promou la participació, i allà els usuaris que participin a la categoria de Relat Lliure penjaran les seves obres directament a relatscurts.tmb.cat. La participació a Instarelat i TweetRelat és directa a través de les xarxes socials Instagram i Twitter amb l’etiqueta #RelatsTMB2019.

L’admissió de relats serà fins al 9 d’abril i la iniciativa es fa amb la col·laboració de Marvel Studios, l’Institut de Cultura de Barcelona, a través dels programes Grec Festival de Barcelona i també l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Participar i escriure una història té premi

Enguany, el jurat encarregat de triar els relats finalistes de les diferents categories estarà presidit per Santiago Torres, director de Comunicació i Relacions Institucionals de TMB, i l’acompanyaran Jordi Muñoz, director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, i el periodista i escriptor Raúl Montilla. El jurat tindrà en compte la qualitat narrativa, l’originalitat del relat i la relació de la història amb TMB.

Pel que fa al Relat Lliure, el jurat escollirà els 10 relats finalistes, hi haurà primer i segon premi i també un guardó per al relat més llegit, triat per votació al web del concurs. A les categories de les xarxes socials, TweetRelat i Instarelat, el jurat escollirà la millor història i la fotografia guanyadora. Hi haurà 5 finalistes per cada una de les categories.

Entre els premis més destacats hi ha un viatge a Las Vegas, cortesia per a Marvel Studios, per al guanyador del Relat Lliure. El millor TweetRelat s’endurà un e-book i el millor InstaRelat una impressora portàtil digital.

A més, els guanyadors de les tres categories s’emportaran lots de llibres, inscripcions a cursos d’escriptura a distància que organitza l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i invitacions per al Grec Festival 2019. Els segons premiats també rebran entrades per al Grec i un curs d’escriptura. La passada edició del concurs va rebre més de 3.000 relats participants en les diferents categories.

Darrera modificació
05.03.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/comenca-13e-concurs-de-relats-curts-de-tmb-amb-motiu-de-diada-de-sant-jordi