Premsa TMB

Acord entre TMB i el FC Barcelona per prolongar el servei de metro en dies de partit a última hora

La primera extensió d'horari, fins a la 1 de la matinada, serà efectiva demà amb motiu del partit de Lliga entre el Barça i l'Atlètic de Madrid

El Futbol Club Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han acordat fer una contribució conjunta, com a referents en els àmbits respectius (l’esport i el transport públic col·lectiu), al desenvolupament, el prestigi i la projecció internacional de l’àrea metropolitana de Barcelona fomentant-la com una regió sostenible, habitable, neta i per tant atractiva, en benefici dels ciutadans residents i no residents.

En aquest context, totes dues entitats han decidit proporcionar una alternativa de mobilitat sostenible i segura als assistents als esdeveniments més massius que organitza el club, els partits de futbol del primer equip que es disputen a l’estadi. En virtut d’aquest acord, que han firmat avui la presidenta de TMB, Mercedes Vidal; el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, i el comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, la xarxa de metro podrà donar servei més enllà de l’horari habitual de tancament (les 12 de la nit els feiners de dilluns a dijous) en determinades dates, quan es programin partits que finalitzin més enllà d’aquest horari. A l’acte de signatura també hi han assistit Nacho Mestre, director general del club, i Joaquim Balsera, director executiu de Màrqueting de TMB. El conveni té una vigència d’un any i pot ser prorrogable. 

En concret, s’ha establert que la xarxa de metro realitzarà prolongacions d’horari quan resulti necessari per facilitar la tornada a casa del públic assistent als partits. La despesa que generin aquestes prolongacions les assumirà el FC Barcelona mitjançant diferents contraprestacions que afavoriran la promoció de la xarxa de transport públic.

Les dates es fixaran a petició del club i per consens de les dues parts a mesura que es coneguin els calendaris de les diferents competicions. Cada prolongació podrà ser d’una o dues hores, segons l’horari de finalització prevista de l’acte esportiu.

Demà, metro fins a la 1 h

Demà s’aplicarà ja una primera prolongació de l’horari del metro, amb motiu del partit de Lliga entre el Barça i l’Atlètic de Madrid, que tindrà lloc al Camp Nou a partir de les 22 hores. Així, i de manera excepcional, la xarxa estarà oberta fins a la 1 de la matinada.

Com és habitual, el metro es reforçarà amb més personal a les estacions properes a l’estadi i amb més trens en circulació. Les línies i estacions de metro que donen accés al Camp Nou són Badal (línia 5), Collblanc (línia 5 i línia 9 Sud) i Palau Reial, Maria Cristina i Les Corts, de la línia 3.

També es mantindrà el reforç de les línies H8 i 50 en funció de la demanda que es pugui produir i a la sortida es posaran en funcionament dues línies especials entre el Camp Nou i plaça de Catalunya i entre el Camp Nou i Mossèn Cinto Verdaguer. El bitllet val 2,90 €.

Signatura del conveni TMB i Barça / Foto: Miguel Ángel Cuartero

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Seu corporativa de TMB / Foto: TMB
Estadi Camp Nou / Foto: FCBarcelona
Signatura del conveni TMB i Barça / Foto: Miguel Ángel Cuartero

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies