Oriol Pàmies

Ja ha arribat a Barcelona el primer autobús articulat 100% elèctric d'Irizar

Fabricat al País Basc, destaca per les solucions avançades en tecnologia i l'estètica audaç. Però el seu punt fort és el medi ambient, ja que no emet cap tipus de contaminant.

Procedent de la fàbrica d'Aduna, a Guipúscoa, aquesta setmana ha arribat al centre operatiu de negoci del Triangle Ferroviari el primer dels quatre autobusos Irizar 100% elèctrics de 18 metres i tecnologia avançada adquirits per TMB. Els altres tres aniran arribant de manera progressiva fins al 29 de juny vinent.

Es tracta d'una variant del model presentat fa unes setmanes a Sant Sebastià, personalitzat amb els colors i els acabats de l'interior propis de la flota de TMB, on tindrà el número 8530.

Al mateix temps Solaris ha d'enviar les tres unitats del model Urbino 18 E contractades en el mateix concurs. Tots set cotxes seran d'emissió zero i càrrega ràpida per pantògraf, i estaran destinats a la línia H16 (Pg. Zona Franca - Campus Diagonal-Besòs), on ja circulen els dos Solaris articulats que van participar en el projecte europeu ZeEUS.

Vista lateral del cotxe 8530, el primer Irizar articulat elèctric / Foto: Pep Herrero (TMB)
Vista lateral del cotxe 8530, el primer Irizar articulat elèctric / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació: 
16.05.2018
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies