Header Top menu
TMB col·labora en la difusió del congrés Sónar+D CCCB a les xarxes de metro i bus
En el marc de la nova realitat, alumnes de la Universitat Eina han creat 12 originals símbols que es poden veure en diferents suports, principalment digitals, dels transports de TMB fins al 19 de setembre.
TMB col·labora un any més amb el congrés Sónar+D. Enguany s'hi suma Eina Idea (estructura de programació i reflexió impulsada per la Fundació Eina) amb una iniciativa molt original: Eina Idea Metro Mudra, un sistema de gestos, pictogrames i elements audiovisuals que es pot veure en diferents suports, principalment digitals, de la xarxa de metro i autobusos de TMB.
'12 gestos per al nou rar món'
Els 12 símbols, anomenats Metro Mudra, han estat creats per 16 alumnes d'Eina, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, que durant els mesos de juny i juliol han participat, juntament amb els seus professors, en una sèrie de tallers (presencials i telemàtics). En cada sessió es desenvolupava la part conceptual, gràfica i de vídeo, sobre l'eix que va del gest al pictograma, de la tipografia al vídeo i de la dansa (el vogue, però també el kata) al signe escrit. Inspirat per la tradició budista i hinduista de gestos i posats rituals, Metro Mudra planteja un reencantament dels recorreguts del cos a l’espai públic i una reflexió poètica sobre la distància social, la percepció i la motivació.
Entre el 4 i el 19 de setembre, aquests símbols es poden veure en format vídeo, animacions gràfiques i cartells a la xarxa de TMB als suports publicitaris tradicionals i digitals de la xarxa de metro, a les pantalles MouTV de metro i busos, així com en el vestíbul del CCCB durant els dies de Sónar+D. També se'n farà difusió al web de TMB i a les xarxes socials corporatives. Els missatges són diversos: 'M'interessa'; '3, 2, 1... relax' o '... aire!' són algunes de les creatives propostes.
Sónar+D CCCB
Després de posposar les edicions 2020 de Sónar Barcelona i Sónar+D fins al juny del 2021, Sónar celebra una edició extraordinària de Sónar+D els dies 18 i 19 de setembre al CCCB, l'espai on va néixer i va créixer el festival. Aquesta nova trobada, denominada Sónar+D CCCB, tindrà un format i continguts dissenyats específicament per al context actual i amb la mirada posada en nous futurs imaginables en la intersecció de la cultura, l'art i la tecnologia. El projecte neix amb la vocació d'atendre les necessitats i inquietuds de les comunitats creatives, tant locals com internacionals.
Sónar+D CCCB serà un esdeveniment fonamentalment online, gratuït i obert a tothom, amb la possibilitat d’acollir públic presencial en funció de l'evolució de la normativa vigent respecte a aforaments.