Toni Bravo

El Bus Turístic trasllada els rellevistes en la commemoració dels 25 anys dels JJOO

TMB ha organitzat al llarg de l'any i ha participat en diferents activitats per celebrar i recordar un dels millors Jocs de la història de l'olimpisme. 

El Bus Turístic de TMB ha estat implicat en l'acte central de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona traslladant els rellevistes de la torxa i la bandera olímpiques ahir al vespre. Al llarg del recorregut de 6,5 quilòmetres des de Montjuïc fins a la plaça Catalunya, el Bus Turístic, decorat especialment per a l'ocasió, va transportar els 34 rellevistes de la torxa i els 34 abanderats per facilitar els relleus.

La comitiva ha sortit del Palauet Albèniz passades les 20.30. La torxa ha estat portada per esportistes del 92, participants dels JJOO de Rio de Janeiro 2016 i representants de la societat civil. Els encarregats de portar la bandera han estat els representants de 30 entitats de diversa índole de la ciutat. Voluntaris i voluntàries dels JJOO del 92 també han estat presents en el recorregut com a reconeixement del paper clau que van jugar perquè els Jocs fossin un èxit.

La comitiva olímpica al seu pas per les fonts de Montjuïc / Foto: Pep Herrero
La comitiva olímpica al seu pas per les fonts de Montjuïc / Foto: Pep Herrero (TMB)

Després de passar per l'Av. Estadi, Av. Maria Cristina, plaça Espanya. Av. Paral·lel, Av. Drassanes i Rambla, Bus Turístic, abanderats i portadors de la torxa van arribar a la plaça Catalunya perque baixessin tots els rellevistes i accedissin, seguint el portador de la torxa, al centre de la plaça. Allà es va poder reviure un dels moments més intensos dels Jocs de Barcelona 92, quan el jugador de bàsquet Juan Antonio San Epifanio, Epi, acompanyat de l'atleta paralímpica Teresa Perales i l'arquer i medallista paralímpic Antonio Rebollo, van fer l'encesa simbòlica d'un peveter. Tot seguit va seguir la festa a plaça Catalunya amb l'actuació del grup Los Manolos.

TMB ha participat en els actes de celebració dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona amb tot un seguit d'activitats al llarg de l'any, com l'11è Concurs de Relats Curts Online, la participació en la pel·lícula Amics per sempre, articles sobre el paper del bus en els Jocs, el metro amb les estacions olímpiques, els 25 anys del funicular en l'èxit dels Jocs o la recent exposició fotogràfica al passadís d'enllaç de Diagonal i l'Espai Mercè Sala dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

El Barcelona Bus Turístic identificat per transportar als rellevistes / Foto: Pep Herrero (TMB)
El Barcelona Bus Turístic identificat per transportar als rellevistes / Foto: Pep Herrero (TMB)

El Barcelona Bus Turístic amb abanderats, rellevistes i voluntaris al seu pas per l'Estadi Olímpic / Foto: Pep Herrero
El Barcelona Bus Turístic al seu pas per l'Estadi Olímpic / Foto: Pep Herrero (TMB)

El Bus Turístic ha estat decorat especialment per l'ocasió del 25è aniversari dels JJOO / Foto: Pep Herrero
El Bus Turístic ha estat decorat especialment per l'ocasió / Foto: Pep Herrero (TMB)

Portadors de la torxa, abanderats i voluntaris van fer un recorregut des de Montjuïc a Plaça Catalunya / Foto: Pep Herrero
La comitiva olímpica va fer el recorregut des de Montjuïc a Plaça Catalunya / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació: 
27.07.2017

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies