Toni Bravo

L'estació de Passeig de Gràcia de la L3 convida a reestrenar-la després de la rehabilitació

Els treballs fets durant el 2017 han suposat la renovació de les línies de peatge i mobiliari, l'elevació de les andanes i la millora de l'accessibilitat, a més de recuperar l'aire del vell Gran Metro.

La finalització de les obres de la rehabilitació integral de Passeig de Gràcia (L3) s'ha subratllat amb una senyalització especial sota el lema Estrena'm, l'esforç de tots ens fa avançar.

Retolació de benvinguda a Passeig de Gràcia / Imatge: Pep Herrero TMB
Retolació de benvinguda a Passeig de Gràcia / Foto: Pep Herrero (TMB)

Durant unes quantes setmanes, la retolació Estrena'm indica les millores fetes en la reforma de l'estació, dintre del programa d'actualització i millora d'estacions antigues o d'elevada utilització, per renovar-les a fons i deixar-les com noves.

De les diferents obres realitzades durant tot el 2017 a Passeig de Gràcia, amb un import de 2,73 milions, els vinils posen de relleu aquelles que signifiquen una millora evident i palpable per a l'usuari, ja sigui per la seva funcionalitat i  accessibilitat o les que rescaten el caràcter històric de l'estació.

La volta enrajolada original del 1924

Precisament, Passeig de Gràcia és una de les quatre estacions del Gran Metro que es van inaugurar el 1924, origen de la xarxa de metro de Barcelona. A les andanes, els vinils destaquen els nous bancs de pedra artificial i  el nou revestiment de rajola blanca bisellada, semblant a l'original. Les autèntiques són les del sostre, que s'han hagut de netejar i restaurar. 

Bancs més amplis de pedra artificial i nou revestiment de rajola blanca bisellada / Imatge: Pep Herrero TMB
Bancs més amplis de pedra artificial i nou revestiment de rajola blanca bisellada / Foto: Pep Herrero (TMB)

La retirada del fals sostre que amagava l'enrajolat ha permès recuperar la perspectiva original de la nau d'andanes amb la característica secció ovalada. També s'ha sanejat i s'han fet visibles elements de l'arquitectura original que havien quedat ocults en reformes anteriors, com ara el sostre del vestíbul d'accés i les tres lluernes que li proporcionaven llum natural.  

Més accessible

L'accessibilitat és un concepte clau per a TMB. Gran part de les obres s'han realitzat per facilitar el trànsit d'usuaris a l'estació de Passeig de Gràcia. 

Elevació de les andanes a la mateixa alçada que els vagons / Imatge: Pep Herrero TMB
Elevació de les andanes a la mateixa alçada que els vagons / Foto: Pep Herrero (TMB)

Uns vinils recalquen l'elevació del nivell de les andanes per deixar-les a la mateixa alçada que els vagons per facilitar l'accessibilitat als trens.

La línia de peatge també s'ha renovat / Imatge: Pep Herrero TMB
La línia de peatge també s'ha renovat / Foto: Pep Herrero (TMB)

Per tal de facilitar una entrada més fàcil, còmoda i ampla, una altra senyalització subratlla la renovació de la línia de peatge.

L'estació ara gaudeix d'una millor il·luminació / Imatge: Pep Herrero TMB
L'estació ara gaudeix d'una millor il·luminació amb leds / Foto: Pep Herrero (TMB)

Els vinils presents a la il·luminació d'andanes i vestíbuls remarquen què s'ha substituït, potenciat i millorat.

Ara és més ràpid accedir a l'estació / Imatge: Pep Herrero TMB
Ara és més ràpid accedir a l'estació / Foto: Pep Herrero (TMB)

Finalment, l'usuari troba a l'entrada de l'estació els vinils que li donen la benvinguda a l'estació renovada i que el conviden a fer via pel nou passadís d'accés ràpid.

Darrera modificació: 
21.02.2018
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies