Header Top menu
Aprovat el projecte del nou vestíbul que connectarà el metro de Glòries amb l’interior del DHub
El projecte s’ha desenvolupat a partir de la proposta guanyadora del concurs impulsat pel Museu del Disseny i el FAD, a càrrec de AMOO STUDIO SCP
El pressupost del projecte és d’aproximadament un milió d’euros i la previsió és que el vestíbul sigui una realitat l’estiu de 2026, coincidint amb la capitalitat mundial de l’arquitectura, en què el DHub serà una de les seus del congrés de la UIA
L’Ajuntament de Barcelona ha enllestit el projecte d’interiorisme del nou vestíbul de l’estació de metro de Glòries (L1), que connectarà directament amb la planta 0 del Disseny Hub Barcelona. El nou espai, de 380 m², correspon a l’entrada que té més afluència d’usuaris (sortida cap a Sant Martí) i permetrà millorar l’accessibilitat al metro des del barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, així com crear un espai de trobada i difusió d’activitats culturals.
La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha celebrat l'aprovació del projecte que "ha de ser més que una entrada, un accés funcional que connecti millor les Glòries amb l'equipament i el metro". "És un pas en la transformació de les Glòries, un gran pol de transport públic, d'equipaments, d'habitatge, i ara guanyem accessibilitat en un equipament fonamental com és el DHub des del metro", ha destacat Bonet, que també ha ressaltat que "ho fem connectant barris, que és com s'ha de fer sempre que s'aborda una transformació".
El pressupost total del projecte és d’1.079.228,28 euros i el termini d’execució previst és de sis mesos. La previsió és que les obres comencin a principis de 2026 i estiguin llestes a l’estiu del mateix any, coincidint així amb la capitalitat mundial de l’arquitectura, en què el DHub serà una de les seus del congrés de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA).
El projecte del nou vestíbul ha estat desenvolupat a partir de la proposta guanyadora del concurs impulsat pel Museu del Disseny i el FAD per conceptualitzar aquest nou espai. La proposta guanyadora ha estat la de l’estudi d’arquitectes AMOO STUDIO SCP. Durant aquest temps, l’Ajuntament de Barcelona, a través de BIMSA, ha dut a terme diverses obres estructurals executades entre el 2023 i 2024. En elles, s’ha aprofitat per ampliar el vestíbul de l’estació de metro i el passadís existent, eliminar les escales intermèdies (que van quedar substituïdes per rampes per millorar així l’accessibilitat) i executar la connexió del nou espai amb l’edifici del DHub.
Un nou espai de trobada ciutadà

El disseny interior del nou vestíbul aposta per una configuració fluida i accessible, amb un cel ras suspès de geometria orgànica que integra il·luminació, senyalística, pantalles audiovisuals i sistemes tècnics. L’espai, que comptarà amb un nou bar a l’estació i un banc multifuncional, pretén esdevenir l’avantsala del museu, un punt de trobada ciutadà, de difusió d’activitats i d’esdeveniments culturals.
La connexió amb el DHub es farà a través d’un espai intermedi, un vestíbul d’independència requerit per bombers, que quedarà revestit amb els mateixos materials que la resta del projecte i amb un tractament cromàtic distintiu. A més, s’ha previst un nou itinerari de sortida des de les andanes de metro, amb una zona de validadores i un fals sostre que mantindrà la coherència formal amb la resta de l’espai.
Aquest tipus de connexió entre un equipament cultural i la xarxa de metro és habitual en altres ciutats europees, com en els casos del Victoria & Albert Museum de Londres o el Louvre a París.
- ConceptesObresInfraestructuraEstacióIntercanviadorInstitucionsAjuntamentAltresTMBLlocsGlòriesServeiL1MetroAnys2025