Header Top menu
Cafè científic al vestíbul de la cèntrica estació d'Universitat
Per primera vegada el metro de Barcelona acull una sessió participativa entre científics experts i el públic en general organitzada pel Centre de Regulació Genòmica i dedicada a l'evolució humana.
La malaltia des de la mirada evolutiva. Aquest és el títol d'un dels cafès literaris que proposa el cicle del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (CRG) al llarg de tot un any. Aquest, per això, en un espai inesperat, tindrà lloc al metro.
Es tracta d'una sessió participativa (entre xerrada i debat) organitzada pel CRG, que compta amb la col·laboració de TMB i que es farà aquest dimecres, 24 d'octubre, a les 19 hores, al vestíbul de l'estació d'Universitat (L1 i L2). La taula rodona tindrà una durada aproximada de 90 minuts i s'oferirà cafè per als assistents, d'aquí el nom del cicle.
En aquesta trobada els ponents seran Toni Gabaldón, professor d'investigació a ICREA i cap del Grup de Genòmica Comparativa del CRG i Marcel Cano, professor d'ètica a les facultats de Filosofia i Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona i de bioètica a la Universitat de Vic. La xerrada vol proposar un debat distès sobre l'evolució i el seu paper com a motor en la diversitat i la seva relació amb la malaltia i donar resposta a la pregunta: és positiva l'evolució per a l'ésser humà?
Els cafès científics CRG són espais de diàleg entre experts en un tema d’actualitat de base científica i el públic en general, que fomenten l'esperit crític i l'enriquiment mutu entre científics i ciutadans, així com l'intercanvi de visions, neguits i reflexions.