Premsa TMB

Les xarxes de transport de TMB s'adapten a les Festes de la Mercè 2017

El metro donarà servei ininterromput del divendres 22 al dilluns 25 de setembre i funcionarà 91 hores seguides

Amb motiu de les Festes de la Mercè 2017, que tindran lloc del 22 al 25 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús dels transports públics en els desplaçaments als llocs on es duran a terme les activitats programades. Per això, TMB aporta tota la seva infraestructura de transport, i reforça i adapta els horaris de les línies de metro i autobús que donen servei als principals escenaris de la festa.

Metro: tres nits de servei sense interrupció

A causa de les nombroses activitats programades al carrer que poden afectar el trànsit de superfície, TMB recomana especialment l’ús del metro per desplaçar-se fins als diferents emplaçaments de la festa. En aquest sentit, el metro funcionarà sense interrupció les nits del divendres 22, dissabte 23 i diumenge 24 de setembre, per afavorir la mobilitat en transport públic i poder desplaçar-se també durant les nits sense necessitat de vehicle privat. Així, de divendres a dilluns el metro oferirà 91 hores de servei continuat: els trens circularan des de les 5 de la matinada de divendres, 22 de setembre, fins a les 12 de la nit del dilluns 25 (festiu local a Barcelona).

Igualment es reforçarà la seguretat, la neteja i el servei habitual de metro amb més atenció al públic durant determinades hores del dia en aquelles línies i estacions de la xarxa que, en funció dels actes programats en els diferents escenaris de la ciutat, tinguin una més gran afluència d’usuaris.

Reforços a Montjuïc i per al Piromusical

Amb motiu de les activitats programades al Castell de Montjuïc, s’ha previst un reforç especial del servei d’autobusos que cobreix la muntanya els dies 23, 24 i 25, que consistirà a incrementar el nombre de vehicles articulats per oferir un interval de pas d’uns cinc minuts a la línia 150 (Pl. Espanya  - Castell de Montjuïc), entre les 10.30 i les 22 hores.

Per al Piromusical, una de les cites més multitudinàries de les festes, que tindrà lloc dilluns, 25 de setembre (a les 22 hores), a l’avinguda Maria Cristina, TMB reforçarà les línies 1 i 3 de metro (estació d’Espanya) i aplicarà les mesures necessàries per mantenir el servei previst a les línies d’autobusos que travessen la plaça d’Espanya. Dilluns el metro funcionarà fins a la mitjanit, pel fet de ser festa local a Barcelona i vigília de dia laborable.

A més, una vintena de línies de bus es reforçaran amb cotxes addicionals els dies 23, 24 i 25 de setembre, amb motiu dels diversos actes programats. Per als concerts que tindran lloc els dies 23 i 24 a la platja del Bogatell es recomana utilitzar la línia 4 de metro (la xarxa funcionarà amb servei ininterromput aquests dies) i les línies regulars de bus H14, H16, 7, 26 i 36. També ampliaran capacitat les línies que donen servei al passeig Marítim els vespres dels dies 23 i 24, amb motiu de l’exhibició pirotècnica.

Amb motiu de les festes i de manera extraordinària, el pròxim cap de setmana TMB facilitarà informació actualitzada de l’estat del servei a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que el dia 24 estarà actiu i monitoritzat de les 10.00 a 15.00 hores i dilluns 25 des de les 11 del matí fins a la mitjanit.

Per a més informació sobre els transports públics per accedir als diferents escenaris de les Festes de la Mercè 2017, es podrà consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Un moment de la diada castellera del dia de la Mercè / Foto: Ajuntament de Barcelona
Castellers a la plaça de Sant Jaume per la Mercè / Imatge: Web Ajuntament de Barcelona
El correfoc surt al carrer per les festes de la Mercè / Foto: Pep Herrero (web Ajuntament de Barcelona)
Nota de premsa en pdf

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies