Premsa TMB

La xarxa de metro torna a batre el rècord de validacions en una setmana

Del 9 al 15 d’abril es van registrar 8,86 milions de viatges, el 3,5% per sobre de l’anterior marca, aconseguida el març passat

La xarxa de metro de Barcelona ha aconseguit un nou màxim històric de passatge, amb més de 8.864.000 validacions acumulades en els set dies que van del dilluns 9 al diumenge 15 d’abril, segons el recompte provisional. Aquesta xifra suposa un increment del 3,5% respecte de l’anterior màxim setmanal, assolit la segona setmana de març, que era de 8,59 milions.

L’excel·lent dada de demanda de la setmana passada es produeix en el context d’una evolució positiva de la utilització del transport públic a l’àrea metropolitana de Barcelona i coincidint amb la celebració de diversos esdeveniments massius el cap de setmana, tant de caràcter esportiu com cívic.

El 2017 la xarxa de metro TMB (vuit línies, 119 quilòmetres i 156 estacions) va registrar un màxim històric anual, amb 390,39 milions de validacions, el 2,3% més que l’any anterior. L’any 2018, la captació de passatge sembla haver-se accelerat, ja que els quatre millors resultats setmanals des que hi ha registres corresponen a tres setmanes del març i una de l’abril.

Aquests increments de la demanda es produeixen després de l’increment d’oferta que s’ha aplicat des de l’any 2016, amb més trens en circulació en diferents línies i franges horàries, així com l’optimització d’aspectes de l’explotació com el temps de volta o el temps de parada a les estacions.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Trens en servei a l'estació de la línia 5 de metro de Diagonal / Foto: Pep Herrero (TMB)

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies