Premsa TMB

El transport públic de TMB, a punt per al Nadal 2019 a Barcelona

Per Cap d'Any el metro funcionarà tota la nit, mentre que el dimarts 24 de desembre, vigília de Nadal, tancarà a les 23 hores

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un dispositiu de Nadal semblant al d’anys anteriors, amb la finalitat de facilitar els desplaçaments durant les festes. L’oferta de bus i metro s’adaptarà a les característiques especials d’aquestes dates, en què disminueix la demanda de transport per motius laborals i d’estudis, però s’incrementen els viatges amb destí o origen a les zones comercials, així com les visites a familiars i les sortides de lleure.

Els autobusos comencen els reforços divendres vinent, dia 6, segon festiu comercial d’aquest mes de desembre a Barcelona.

Autobusos

S’aplicarà un reforç de les línies d’autobusos que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials els dies 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre, festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes. També s’augmenta la capacitat de transport d’algunes línies, dotant-les de vehicles articulats.

Cal tenir en compte que el dimarts 24 de desembre, vigília de Nadal, els autobusos de TMB faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores.

Metro

El metro serà un cop més l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a les dates nadalenques. Els dies feiners es mantindrà una oferta semblant a l’habitual de l’hivern, cosa que proporciona capacitat de transport adequada tant en hora punta com en la resta de franges horàries.

El dijous 5 de desembre, pel fet de ser vigília de festiu, el servei de metro serà fins a les 2 de la matinada. El dia 6 de desembre l’horari serà també fins a les 2 de la matinada, ja que tot i ser festiu és divendres, i el dia 7, dissabte, el metro funcionarà tota la nit, i diumenge 8 de desembre, fins a les 12 de la nit.

D’altra banda, dimarts 24 de desembre, la vigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà, com és habitual en aquesta data, a les 23 hores. El dia de Nadal el metro funcionarà de 5 del matí a 2 de la matinada, i per Sant Esteve el metro circularà fins a les 12 de la nit. 

Com és habitual, la nit de Cap d’Any, la que va del dimarts 31 de desembre al dimecres 1 de gener, el metro donarà servei de manera continuada.

Ruta nocturna pels carrers decorats de Nadal

Per primer cop, aquest Nadal Barcelona té una ruta nocturna a bord d’un bus turístic de dos pisos. La ruta Barcelona Night Tour Christmas Lights, de TMB i de Barcelona Turisme, recorre tots els divendres, dissabtes i diumenges, fins al 4 de gener, els carrers del centre de la ciutat que llueixen l’enllumenat de Nadal. Les sortides són a les 8 del vespre des de la plaça de Catalunya i convé fer reserva prèvia. Un nou servei per al públic familiar, adreçat tant als visitants com també als barcelonins i barcelonines, que des d’una perspectiva insòlita descobreix la decoració nadalenca tan típica d’aquestes festes amb un guia que explica en tres idiomes les tradicions catalanes més típiques del Nadal.  

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Llums de Nadal a Barcelona / Foto: TMB
Nota de premsa en pdf

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies