Header Top menu
TMB porta les seves apostes estratègiques al Tomorrow Mobility World Congress 2021
L’estand dins de l’esdeveniment de Fira de Barcelona acull del 16 al 18 de novembre una programació de presentacions sobre objectius clau de la companyia i reptes relacionats amb el futur de la mobilitat
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) participa en el nou congrés internacional Tomorrow Mobility World Congress (TMWC), que se celebra del 16 al 18 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, i que és una evolució del saló Smart Mobility Congress.
El nou format es fa coincidir amb l’Smart City Expo World Congress, cosa que permet establir sinergies entorn a una comunitat global i nombrosa relacionada amb la mobilitat però també amb el futur i la sostenibilitat de les ciutats.
El saló neix com una associació estratègica entre Fira de Barcelona i EIT Urban Mobility i està pensat per combinar un esdeveniment emblemàtic, el TMWC, amb una plataforma de contingut digital durant tot l'any, dedicada al creixement de la mobilitat sostenible.
Programa de presentacions temàtiques a l’estand
Com a principal operador de transport de Barcelona, TMB comptarà amb un estand (ubicat al Hall P2, nivell 0, carrer D, estand 165) on es desenvoluparan diferents activitats: d’una banda, hi haurà una recepció per atendre els visitants i una zona per a trobades; d’una altra, s’ha disposat un espai per a la realització de xerrades durant les quals, al llarg dels tres dies del congrés, professionals de TMB explicaran projectes, casos d’èxit i línies mestres en l’actuació de la companyia.
Aquestes sessions començaran el dimarts 16 a les 11 hores amb una presentació i demostració en directe d’un simulador de realitat virtual amb què TMB formarà els tècnics de les línies automàtiques de metro (a càrrec de Joan Carles Gallego, cap de les línies 9, 10 i 11. A les 12.30 h, la responsable d’Innovació, Marga López, introduirà dos casos d’èxit de la proposta d’innovació interna Repte: estació del futur; seran els projectes Metrolineres i Enverdint.
Dimecres 17 (11 h), el director de Metro, Òscar Playà, abordarà els projectes de la xarxa en l’horitzó 2025, i el mateix farà a continuació el director de Bus, Jacobo Kalitovics, respecte de la xarxa d’autobusos (12.30 h). A la tarda (16 h) serà el torn del director de l’àrea de Tecnologia de Bus, Josep Maria Armengol, que parlarà de l’aposta de TMB per l’hidrogen. I a les 17 h, el director de Projectes Estratègics de l’empresa, Pau Riu, informarà sobre l’impacte econòmic, ambiental i social de TMB en el territori.
Les sessions de l’estand el dijous 18 s’iniciaran (10.30 h) amb la xerrada de Raül Casas, responsable d’Accessibilitat Universal i Senyalització, sobre l’estat i el futur d’aquesta qüestió als transports de metro i autobús. Albert Fonseca, director de l’àrea d’Innovació i Tecnologia, aproparà als assistents el tema de la digitalització a les xarxes de TMB (11.30 h). Tancarà les sessions (12.30 hores) Raquel Díaz, responsable de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat, amb una intervenció sobre la gestió de la diversitat a TMB.
Visió estratègica
A més d’assistir a les xerrades, la visita a l’estand servirà, en si mateixa, per tenir una visió sintètica dels principals punts del Pla Estratègic de TMB 2025, presentat recentment. Serà gràcies a la informació (molt gràfica) dels plafons que formen l’espai d’exposició de la companyia. En aquests plafons s’hi veuran reflectits objectius com liderar la mobilitat sostenible (per exemple, assegurant que l'any 2025 el 65% dels viatges a Barcelona es facin en transport públic), o referències al compromís de modernització i digitalització de les xarxes i serveis de metro i bus (videovigilància, manteniment digital, etc.).
També es recorden fites com el procés en marxa per a la preparació de dos ambiciosos programes de celebracions centenàries: la de la xarxa de bus (2022) i la de la xarxa de metro (2024). I d’altres com, per exemple, el treball per potenciar els negocis corporatius generant ingressos addicionals per al finançament del transport públic.
TMB participarà, a més a més, en altres fòrums del congrés. Per exemple, una taula rodona (Els desafiaments del GNSS per als serveis de mobilitat, dijous 18 a les 10 hores), en la qual intervindrà Diego Domínguez, responsable de Sistemes d’Operació de Bus. Pel que fa als anomenats side events, telemàtics i en anglès, hi haurà experts de TMB en quatre: Jessica Outeriño, directora de Planificació Estratègica de Metro, a les 12.45 h, amb Working today for the mobility of tomorrow; Enric Vilar, director d’Estratègia i Projectes de Màrqueting, a les 14 h amb Digital business TMBGo; Vicenç Rius, director de Projectes i Instal·lacions de Serveis Ferroviaris de Metro, a les 15.30 h amb A smarter Metro for smart citizens. Experiences in asset digitalization in Barcelona Metro, i Mario Canet, responsable de Nous Desenvolupaments de Bus, a les 17 h amb Leading the mobility transformation.
L’esdeveniment compta amb un extens programa d’activitats (tant físiques com digitals) que involucren 400 ponents. A més, hi seran presents 374 expositors i la previsió d’assistents arriba als 10.000. Teniu tota la informació sobre el congrés al seu web.