Premsa TMB

TMB lliura els premis als guanyadors del desè festival internacional de curts Subtravelling

El curt guardonat pel jurat de la categoria oberta al públic Roda a TMB és 'Propera parada', el segon classificat és 'Freedom' i el curt més votat és 'Tú decides'. El microcurt de la secció La Mostra que més ha agradat als usuaris és 'Forgotten'

Aquesta tarda, a l’edifici històric del convent dels Àngels del Macba, ha tingut lloc l’entrega de premis als guanyadors de les diferents categories de la desena edició del Subtravelling, el festival internacional de cinema curt de Transports Metropolitans de Barcelona, organitzat per la Fundació TMB, que per quart any consecutiu ha repetit la col·laboració amb el festival de cinema SMIFF del metro de Seül, la capital de Corea del Sud.

I els guanyadors són…

Dins la categoria a competició oberta al públic, Roda a TMB, en què els mateixos usuaris envien els seus vídeos rodats als transports públics de TMB, el treball escollit pel jurat és Propera parada, dirigida per Jaume Subirós. El curt retrata en tres minuts l’enamorament a primera vista entre dues noies que viatgen en metro: el món s’atura davant la màgia dels seus ulls i de la dansa. El guanyador, que ha competit amb 130 curts presentats en aquesta edició, s’ha endut un viatge per a dues persones a Corea i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül 2020, a més d’un sopar degustació i un any de cinema gratis.

Enguany també es premiava el segon millor curtmetratge, i en aquesta secció el jurat ha escollit l’obra Freedom, dirigit per Oussama Blal, que s’ha endut un viatge a Nova York i un menú degustació. L’original curt de ficció reflexiona sobre la llibertat de l’ésser humà.

L’obra més votada d’aquesta categoria per part dels usuaris del web del festival Subtravelling és el curt Tú decides d’Hugo Riera, on un jove estudiant decideix desafiar el temps per corregir els seus mals hàbits quan viatja en metro. Enguany, un altre curt ha rebut una menció especial per part del jurat: ha estat Rosa, dirigit per Tess Masero. El curt retrata un viatge en el temps pels passadissos del suburbà que pot canviar el destí dels protagonistes.

Els 10 curts finalistes s’emetran properament a les pantalles d’informació per als usuaris MouTV, presents en autobusos, andanes i trens de metro. I els cinc primers es projectaran durant el festival SMIFF 2020. Els cinc finalistes són: el curt guanyador Propera parada, de Jaume Subirós; Freedom, d'Oussama Blal; Rosa, de Tess Masero; Xu Hui Ying, d’Otto Alegre, i Cupido, de Mercedes González.

D’altra banda, pel que fa a la secció La Mostra, en què es presentaven 20 curts, l’obra que ha rebut més vots al web del festival és el curt Forgotten, dirigit per Lee Jun-Sang. El curt, rodat a l’Índia, relata la relació entre dos desconeguts que es troben en la consulta d'un metge, i tots dos comparteixen història, encara que no la puguin recordar.

Hi havia també un premi per als votants, que només pel fet de votar els curts de les diferents categories al web del Subtravelling podien guanyar un viatge a Londres per a dues persones. El guanyador del sorteig és Llorenç Raich.

A més, durant el període de votació, del 29 d’octubre al 18 de novembre, diàriament s’han sortejat entre els votants de totes les categories entrades dobles de cinema vàlides durant tot un any. El web del festival ha rebut gairebé 37.000 visites i 7.864 vots de 1.884 votants.

Els premis han estat oferts per Disney i Disney / Pixar, a través de les pel·lícules Aladdín i Toy Story 4, restaurant Muxia i Cines Filmax Gran Via.

Guanyadors, finalistes, organitzadors i patrocinadors del Subtravelling 2019 / Foto: Pep Herrero (TMB)

Oussama Blal, director del curt 'Freedom', rep de mans del conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, el segon premi de la nit / Foto: Pep Herrero (TMB)

El curtmetratge 'Rosa', dirigit per Tess Masero, va rebre la menció especial del jurat de la 10a edició del festival Subtravelling / Foto: Pep Herrero (TMB)

Santi Torres, director de Comuicació de TMB, entregant el premi al curt més votat, 'Tú decides' d’Hugo Riera / Foto: Pep Herrero (TMB) 

Foto de família amb els guanyadors dels premis entregats en aquesta desena edició del Subtravelling / Foto: Pep Herrero (TMB)

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Un dels visuals de la campanya de promoció del 10è Subtravelling / Imatge: TMB
La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, amb el guanyador de la categoria Roda a TMB, Jaume Subriós / Foto: Pep Herrero (TMB)
Guanyadors, finalistes, organitzadors i patrocinadors del Subtravelling 2019 / Foto: Pep Herrero (TMB)
Oussama Blal, creador i director del curt 'Freedom', guanyador del segon premi de la nit / Foto: Pep Herrero (TMB)
El curtmetratge 'Rosa', dirigit per Tess Masero, va rebre la menció especial del jurat de la 10a edició del festival Subtravelling / Foto: Pep Herrero (TMB)
Santi Torres, director de Comuicació de TMB, entregant el premi al curt més votat, 'Tú decides' d’Hugo Riera / Foto: Pep Herrero (TMB)
Foto de família amb els creadors dels 10 curts finalistes d'aquesta desena edició del Subtravelling / Foto: Pep Herrero (TMB)

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies