Premsa TMB

Talls parcials al servei de metro de les línies 2, 9 Nord i 10 durant el mes d'agost, per obres

El tram Paral·lel - Universitat de la L2 estarà fora de servei del 30 de juliol al 2 de setembre, mentre TMB hi executa treballs de millora de la infraestructura. Les obres a la L9 Nord i L10 comportaran la interrupció del servei entre les estacions de La Sagrera i Onze de Setembre, de l’1 al 29 d'agost

El servei de metro de Barcelona quedarà interromput parcialment aquest mes d’agost a les línies 2 i 9 Nord / 10 com a conseqüència de les actuacions de manteniment i millora que hi duran a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). D’altra banda, a la línia 3, estarà tancada temporalment l’estació de Penitents. L’alteració del servei en aquestes línies s’ha planificat tenint en compte la voluntat de minimitzar les afectacions als usuaris, atès que és l’època de més baixa mobilitat urbana.

Concretament, les afectacions del servei seran:

  • Línia 2, entre Paral·lel i Universitat: el servei quedarà interromput entre aquestes estacions del 30 de juliol al 2 de setembre (tots dos inclosos).
  • Línia 9 Nord i línia 10: la interrupció serà al tram comú La Sagrera - Bon Pastor, de l’1 al 29 d’agost (tots dos inclosos).
     

Interrupció parcial del servei a la L2 (del 30 de juliol al 2 de setembre)

Des de dilluns vinent, 30 de juliol, fins al diumenge 2 de setembre (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la línia 2 de metro entre Paral·lel i Universitat, d’1,5 quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei dues estacions (Paral·lel i Sant Antoni). La resta de la línia 2, entre Universitat i Badalona Pompeu Fabra, funcionarà amb normalitat.

Com a alternatives, els usuaris poden fer servir l’enllaç entre L2 i L3 de metro a l’estació de Passeig de Gràcia i la línia de bus D50 que fa el trajecte entre Paral·lel, Sant Antoni i Universitat.

Esquema del tall que afectarà parcialment la L2 durant el mes d'agost / Imatge: TMB

La suspensió del servei durant 35 dies el mes d’agost permetrà executar obres de millora que són incompatibles amb la circulació de trens. TMB renovarà aproximadament 410 metres de via doble (es modernitzarà la plataforma de via de les estacions del tram tallat i de la cua de maniobres, també es canviarà un aparell de via del tipus diagonal). A més, en el desviament de Paral·lel es renovaran 18 metres de via i s’instal·laran topalls fixos al final de la línia. En total, el pressupost de l’actuació que portarà a terme TMB s’eleva a 3,2 milions d’euros.

Interrupció parcial del servei a la L9 Nord / L10 (de l’1 al 29 d’agost)

Des del dimecres 1 d’agost fins al dimecres 29 d’agost (tots dos inclosos), estarà tancat el tram compartit de la línia 9 Nord i la línia 10 entre La Sagrera i Bon Pastor, de 3,3 quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei les estacions de La Sagrera i Onze de Setembre, i la de Bon Pastor serà terminal provisional de les dues línies. La resta de la línia 9 Nord, entre Bon Pastor i Can Zam, i la resta de la línia 10, entre Bon Pastor i Gorg, funcionaran amb normalitat.

L’actuació que durà a terme la Generalitat durant 29 dies se centra en la substitució i ajustos en diversos elements de la infraestructura de la via en aquest tram. El pressupost de l’actuació puja a 1,3 milions d’euros.

Per reduir les molèsties als usuaris durant l’afectació, s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre La Sagrera i Bon Pastor amb parada a l’estació intermèdia d’Onze de Setembre, que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent.

Altres alternatives de transport són la L1 de metro entre La Sagrera i Fondo, per arribar a Santa Coloma, i la connexió entre L1 i L2 a Clot per arribar fins a Gorg, Badalona.

Esquema del tall que afectarà parcialment L9N i L10 durant el mes d'agost / Imatge: TMB

Renovació d’escales a Penitents de la L3 (del 30 de juliol al 3 de setembre)

L’estació de Penitents de la línia 3 de metro estarà tancada del 30 de juliol al 3 de setembre, per renovació de quatre escales mecàniques que comuniquen els dos nivells dels vestíbuls intermedis amb el vestíbul principal, dins el pla de modernització d’aquests elements a la xarxa de metro que porta a terme TMB.

Esquema de l'afectaió a l'estació de Penitents de la L3 aquest estiu / Imatge: TMB

Amb motiu d’aquesta actuació els trens no efectuaran parada a l’estació de Penitents, però circularan normalment i pararan a la resta de la línia 3. Com a alternativa els usuaris podran utilitzar la línia 27 de bus TMB, que connecta les estacions Vallcarca (L3) i Vall d’Hebron (L3 i L5) amb el Parc Sanitari Pere Virgili. Les línies H4 i V15 recorren el passeig de la Vall d’Hebron entre l’Hospital Quirón i l’estació de Vall d’Hebron (L3 i L5).

Plànol d’ubicació de les parades de les línies H4, V15 i 27 / Imatge: TMB
Plànol d’ubicació de les parades de les línies H4, V15 i 27 / Imatge: TMB

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Esquema del tall que afectarà parcialment la L2 durant durant el mes d'agost / Imatge: TMB
Esquema del tall que afectarà parcialment L9N i L10 durant el mes d'agost / Imatge: TMB
Esquema de l'afectaió a l'estació de Penitents de la L3 aquest estiu / Imatge: TMB
Plànol d’ubicació de les parades de les línies H4, V15 i 27 / Imatge: TMB
Nota de premsa en pdf

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies