Premsa TMB

La T-usual dispara les vendes un 67% respecte la suma dels abonaments equiparables de fa un any

La demanda de la T-jove, que també ha baixat de preu, augmenta el gener un 75% als punts de distribució de la xarxa de metro de TMB

El gener del 2020, primer mes de vigència del nou esquema tarifari del sistema integrat de transport públic de la regió de Barcelona, que rebaixa els preus per als usuaris habituals i els joves, s’han venut més de 266.000 unitats de la T-usual, l’abonament personalitzat vàlid per a un nombre il·limitat de viatges en 30 dies que val 40 euros per a una zona. Això suposa un 67% més que la suma de vendes dels abonaments equiparables de fa un any (T-mes, T-50/30 i T-trimestre), segons el recompte provisional.

La T-jove, títol trimestral personalitzat que per a una zona val 80 euros (105 euros el 2019), també s’ha disparat: en 31 dies se n’han venut més de 53.000, el 75% més que en les mateixes dates del 2019.

Un dels objectius del nou esquema de preus implantat per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), afavorir la tarifa plana en detriment de les targetes multiviatge, sembla que s’està assolint, ja que la T-casual, títol unipersonal per a deu viatges, s’ha venut un 26% menys que la T-10 a principis del 2019.

En canvi la T-dia, que continua sent un títol unipersonal amb viatges il·limitats per a 24 hores des de la primera validació, s’ha disparat el 105%, fins a les 17.300 unitats. La T-grup, amb prestacions equivalents a la T-70/30, ha estat un 30% menys sol·licitada.

D’altra banda, la gamma de títols socials bonificats per a famílies nombroses i monoparentals (T-usual, T-jove i T- 70/90) i per a aturats (T-usual) està experimentant una demanda un 35% més alta respecte dels equivalents anteriors. Això suposa que en els punts d’atenció de TMB se n’han dispensat més de 30.000 el primer mes. Com ha informat l’ATM, aquests títols socials, per als quals cal acreditar la condició que dona dret als descomptes, es poden tramitar en tots els punts d’atenció dels operadors integrats, que sumen una vintena d’oficines a Barcelona i rodalia.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Les vendes de la T-usual es disparen a les màquines distribuïdores de la xarxa de metro / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies