Header Top menu
L’ús de les etiquetes intel·ligents a parades de bus i estacions de metro es duplica en tres mesos i arriba a 25.000 lectures
La funcionalitat era una de les novetats de la nova TMBApp que es va presentar al juny i proporciona informació sobre els horaris o temps d’espera.
La nova aplicació ha fet incrementar un 20% el nombre d’usuaris, que ja arriba a 1 milió
El lector dels codis DdTag, les etiquetes intel·ligents similars a un QR de colors, que es troben a les parades d’autobús i estacions de metro, és una de les novetats que incorporava la nova App de TMB disponible des del juny i que han tingut major ús des de llavors. Aquest lector permet escanejar el codi a la parada de bus o a l’estació de metro per saber horaris o temps d’espera. Els codis es poden llegir a distància, des de qualsevol angle i, fins i tot, en moviment i proporcionen aquesta informació útil sobre el servei. Al mes de juny es van realitzar 9.000 escanejos amb aquesta eina, una xifra que es va enfilar als 18.000 durant el setembre i que a l’octubre ha superat els 25.000, consolidant el seu ús i eficiència.
Aquests dies, en el marc del congrés internacional Tomorrow Mobility World Congress TMB ha fet balanç dels primers mesos de la nova App. A més de l’èxit del DdTag, la nova aplicació ha permès incrementar el nombre d’usuaris un 20% arribant a superar el milió d’usuaris. L’App de TMB ja era l’aplicació més utilitzada de Barcelona i amb la seva nova versió el lideratge es manté. A l’estand de TMB al congrés es poden conèixer més detalls d’aquesta nova App, que integra més opcions de mobilitat sostenible, com la bicicleta compartida.
De fet, fins a l’arribada de la nova App, s’oferia informació sobre el metro i els autobusos de TMB i dades d’altres operadors com Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies, TRAM i els busos de l’AMB. Amb la nova aplicació, es van incorporar també itineraris complementaris a peu i en bicicleta particular o compartida. Des de la nova app, les persones usuàries es poden subscriure i fer ús del l’AMBici i tindran informació també del Bicing de Barcelona o de serveis com els que ofereixen Cooltra, Bolt o Donkey Republic.
A més, la informació d’altres operadors metropolitans de transport públic s’amplia i ara incorpora també dades en temps de real de l’horari de pas. D’aquesta manera, l’aplicació de TMB es converteix en una plataforma de mobilitat integral que està preparada per anar incorporant nous serveis.
- Altres temesInnovacióTagsSocietatTagConceptesTecnologiaInstitucionsTMBLlocsFiraServeiBusMetroAnys2024