Marta Espinosa

El simulador de conducció de la L9 del metro, protagonista al programa radiofònic 'Popap'

El programa de Catalunya Ràdio Popap, dedicat a les noves tecnologies i a les tendències socials a la xarxa i el món digital, ha visitat l'innovador simulador de conducció i l'estació de realitat virtual de la L9 i la L10 del metro de Barcelona. 

La periodista Marta Cristià va entrevistar en directe els empleats de Metro Albert Martínez, responsable operatiu de zona de la L9, Ricard Martínez; formador de material mòbil de línies automàtiques, i Marc Amorós, tècnic d'operació de línies automàtiques (TOLA). Tots tres van explicar des de la seva perspectiva els beneficis de la realitat virtual i la gamificació aplicada a la formació. Amb el simulador és possible reproduir múltiples situacions com ara avaries, incidències mediambientals o, fins i tot, densitat de passatgers; d'aquesta manera, els tècnics (que perceben la incidència com si estiguessin realment dins el tren) sistematitzen els processos de treball i entrenen les seves capacitats. 

El simulador de conducció dels trens de la sèrie 9000 està instal·lat a l'estació Fira de la L9 Sud i reprodueix, a escala real, la cabina d'un tren. El simulador, fabricat per l'empresa Alstom, recrea escenaris, sons i situacions reals, amb la mateixa tecnologia de realitat virtual que utilitzen els videojocs.

El programa 'Popap' de Catalunya Ràdio visita el simulador de conducció de la L9 / Foto: TMB
El programa 'Popap' de Catalunya Ràdio visita el simulador de conducció de la L9 / Foto: TMB

Darrera modificació: 
05.02.2021
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies