Autor
Marta Espinosa

El simulador de conducció de la L9 del metro, protagonista al programa radiofònic 'Popap'

El programa de Catalunya Ràdio Popap, dedicat a les noves tecnologies i a les tendències socials a la xarxa i el món digital, ha visitat l'innovador simulador de conducció i l'estació de realitat virtual de la L9 i L10 del metro de Barcelona. 

La periodista Marta Cristià va entrevistar en directe els empleats de Metro Albert Martínez, responsable operatiu de zona de la L9, Ricard Martínez, formador de material mòbil de línies automàtiques i Marc Amorós, tècnic d'operació de línies automàtiques (TOLA). Tots tres van explicar des de la seva perspectiva els beneficis de la realitat virtual i la gamificació aplicada a la formació. Amb el simulador és possible reproduir múltiples situacions com ara avaries, incidències mediambientals o, fins i tot, densitat de passatgers; d'aquesta manera, els tècnics (que perceben la incidència com si estiguessin realment dins el tren) sistematitzen els processos de treball i entrenen les seves capacitats. 

El simulador de conducció dels trens de la sèrie 9000 està instal·lat a l'estació Fira de la L9 Sud i reprodueix, a escala real, la cabina d'un tren. El simulador, fabricat per l'empresa Alstom, recrea escenaris, sons i situacions reals, amb la mateixa tecnologia de realitat virtual que utilitzen els videojocs.

 

Imatge
El programa Popap visita el simulador de conducció de la L9 / Foto: TMB


El programa Popap de Catalunya Ràdio visita el simulador de conducció de la L9 / Foto: TMB

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:11
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/simulador-de-conduccio-de-l9-metro-protagonista-programa-radiofonic-popap