Header Top menu
Una aplicació per millorar la seguretat de la dona al transport públic
Un grup d'estudiants de l'Escola del treball guanyen el repte presentat per TMB al MetropoliFPLab amb una App que permet a les usuàries fer comunitat i sentir-se més segures, durant els seus trajectes en transport públic.
La Clara Mas, l’Anthony Joel i l’Àlex Mañosa, de l’Escola del Treball de Barcelona, van resultar guanyadors del repte llençat per l’Àrea de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat de TMB i TMBInnova, durant la quarta edició del MetròpolisFPlab. 50 equips van decidir respondre a la pregunta “Com podríem fer que les dones se sentin més segures al transport públic?" I de totes les propostes, en va sortir com a més votada l’exposada per l’equip Origami, format per aquests tres estudiants del CFGS de Disseny i edició de Publicacions Impreses i Multimèdia.
Aplicació Athena
Els alumnes van optar per presentar una aplicació anomenada Athena per donar solució a la qüestió plantejada per TMB. L’aplicatiu busca crear col·lectivitat entre les usuàries i permet la utilització de tota una varietat d’eines i funcions per millorar la seguretat de la dona durant els seus trajectes al transport públic.
Athena proposa eines que permetrien registrar-se, compartir la ubicació o informar a la resta de les usuàries dels trajectes a realitzar en temps real, així com participar en xats i fòrums en directe. Aquesta xarxa, creada mitjançant l’aplicació, possibilitaria a les persones usuàries crear comunitat i ajudar a crear dintre del transport públic un entorn més segur.
El projecte del MetròpolisFPLab
El MetròpolisFPLab és un projecte d’innovació oberta amb l’objectiu de potenciar les competències transversals en l’FP a través de projectes reals d’innovació amb empreses.
En aquesta quarta edició s’hi van presentar més de 700 alumnes de 30 centres de Barcelona i l’àrea Metropolitana, que es van agrupar en 255 equips per buscar resposta a 12 reptes reals com el presentat per l’Àrea de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat de TMB, i TMBInnova.
Es tracta del tercer cop que TMB participa en el MetròpolisFPLab, després d’haver presentat en darreres edicions altres reptes referents a l’experiència dels usuaris o a la millora de l’ús dels seients reservats al transport públic.