Redacció

L’àrea de Besiers, al sud de França, estrena 33 autobusos de gas natural

La xarxa de transport de la ciutat occitana fa el primer pas de la transició cap a energies netes de la mà dels nous operadors, Vectalia i TMB.

Aquest mes de juliol han entrat en servei els primers 33 autobusos de gas natural vehicular (GNV) a la xarxa de transport de l'àrea de Besiers, la capital del departament francès de l'Hérault, a Occitània. Es tracta d'una de les novetats incloses en el contracte de deu anys que el 2018 va atorgar la gestió del sistema a Vectalia en associació amb TMB.

Agafant com a exemple l'experiència de més de 15 anys de Barcelona, la Comunitat de Béziers Mediterranée ha apostat pel gas natural com a primer pas d'una transició cap a les energies netes. Amb el gas natural s'aconsegueix reduir les emissions dels gasos més nocius per a la salut, a més de rebaixar el nivell sonor dels propulsors i augmentar el confort.

Els 33 nous vehicles són de mida estàndard i del model Lion's City de MAN. Se'ls subministra el carburant a la nova estació de càrrega de GNV construïda a les instal·lacions de Vectalia Béziers Méditerranée. Els propers anys es completarà la substitució de la resta de cotxes dièsel per cotxes de gas.

El 7 de gener, la ciutat occitana ja va començar a experimentar les novetats en el transport públic implantades pels nous concessionaris. Va entrar en vigor la marca Beemob, una nova imatge, basada en els colors blau i verd, un sistema tarifari i un esquema de línies més fàcil d'entendre i jerarquitzat segons la demanda que ha de servir cadascuna.

Inauguració de l'estació de càrrega de GNV, l'1 de juliol / Foto: Agglo Béziers Méditerranée
Inauguració de l'estació de càrrega de GNV, l'1 de juliol / Foto: Agglo Béziers Méditerranée

Darrera modificació: 
17.07.2019
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies