Autor
Redacció

L’àrea de Besiers, al sud de França, estrena 33 autobusos de gas natural

La xarxa de transport de la ciutat occitana fa el primer pas de la transició cap a energies netes de la mà dels nous operadors, Vectalia i TMB.

Aquest mes de juliol han entrat en servei els primers 33 autobusos de gas natural vehicular (GNV) a la xarxa de transport de l'àrea de Besiers, la capital del departament francès de l'Hérault, a Occitània. Es tracta d'una de les novetats incloses en el contracte de deu anys que el 2018 va atorgar la gestió del sistema a Vectalia en associació amb TMB.

Agafant com a exemple l'experiència de més de 15 anys de Barcelona, la Comunitat de Béziers Mediterranée ha apostat pel gas natural com a primer pas d'una transició cap a les energies netes. Amb el gas natural s'aconsegueix reduir les emissions dels gasos més nocius per a la salut, a més de rebaixar el nivell sonor dels propulsors i augmentar el confort.

Els 33 nous vehicles són de mida estàndard i del model Lion's City de MAN. Se'ls subministra el carburant a la nova estació de càrrega de GNV construïda a les instal·lacions de Vectalia Béziers Méditerranée. Els propers anys es completarà la substitució de la resta de cotxes dièsel per cotxes de gas.

El 7 de gener, la ciutat occitana ja va començar a experimentar les novetats en el transport públic implantades pels nous concessionaris. Va entrar en vigor la marca Beemob, una nova imatge, basada en els colors blau i verd, un sistema tarifari i un esquema de línies més fàcil d'entendre i jerarquitzat segons la demanda que ha de servir cadascuna.

Imatge
Inauguració de l'estació de càrrega de GNV, l'1 de juliol / Foto: Agglo Béziers Méditerranée

Inauguració de l'estació de càrrega de GNV, l'1 de juliol / Foto: Agglo Béziers Méditerranée

Darrera modificació
dimecres, juliol 17, 2019 - 08:47
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/larea-de-besiers-sud-de-franca-estrena-33-autobusos-de-gas-natural