Redacció

El 30è congrés anual d’Alamys es reuneix a Santiago de Xile

Del 23 al 27 d’octubre els metros de l’àmbit llatinoamericà discutiran sobre l’expansió de les xarxes de metro a les ciutats del futur.

Amb les reunions preliminars del comitè de direcció i l’assemblea de socis, ahir diumenge va començar el 30è congrés de l'Asociación Latinoamericana de Metros y Subterráneos (Alamys), que avui s’inaugura oficialment sota la presidència de Mercedes Vidal, presidenta de TMB, i del ministre de Transports de Xile, Andrés Gómez-Lobo. La trobada, que es presenta amb el lema genèric El creixement del metro en les ciutats llatinoamericanes del futur, s’allargarà fins al 27 d’octubre, dijous vinent.

L'assemblea va concedir per votació a l'ATM de Barcelona el premi al millor projecte metroferroviari d'Iberoamèrica, pel projecte de la T-12.

A més d’exercir la presidència, la delegació de TMB participarà en les diferents sessions del congrés i en moderarà una, la taula rodona dedicada als metros en creixement, a càrrec de la mateixa Mercedes Vidal.

TMB és membre actiu d'Alamys i dels diferents comitès i òrgans, i des del 2013 n'exerceix la presidència —actualment en la persona de Mercedes Vidal—, mandat que arribarà fins al pròxim congrés, que se celebrarà a Barcelona la tardor del 2017.

Alamys es va crear l'any 1986 amb l'objectiu de facilitar l'intercanvi d'experiències i tecnologies entre els països de Llatinoamèrica i de la península ibèrica pel que fa al transport urbà ferroviari. Avui compta amb 38 membres principals (operadors en l'àmbit dels ferrocarrils metropolitans i autoritats del transport), 43 membres adherents (empreses proveïdores d'equips i instal·lacions, constructores i consultores) i 4 membres honoraris.

Es pot seguir el curs del congrés mitjançant el perfil de Twitter oficial.

Darrera modificació: 
25.10.2016
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies