Header Top menu
TMB torna a reptar als estudiants d’FP durant el 24 hores d’innovació Barcelona
L’entitat plantejarà un repte enfocat a l’optimització de les condicions tèrmiques a les andanes del metro durant els mesos de més calor per millorar l’experiència de l’usuari
Transports Metropolitans de Barcelona tornarà a ser una de les 24 empreses que participin el pròxim 21 i 22 de març en el 24 hores d’innovació CaixaBank Dualiza que se celebrarà en el Disseny Hub Barcelona. En aquest esdeveniment, organitzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, es convoca a estudiants d'FP a donar resposta a reptes de primer nivell plantejats per empreses implantades a Catalunya, com és el cas de TMB.
Les diferents propostes, en moltes ocasions, acaben per implementar-se de mode real en les mateixes empreses participants, resultant una solució eficaç a l’enfocament de la problemàtica inicial. Un exemple destacat és l'acció que es va dur a terme en el passadís subterrani de connexió del metro de Barcelona amb Passeig de Gràcia, on els estudiants van proposar instal·lar una fotografia gegant que englobés totes les imatges dels edificis del passeig, convertint així el recorregut llarg i monòton en una experiència visual més agradable.
Menys calor a les andanes
El repte que plantejarà en aquesta edició el departament d’Innovació de TMB, gira al voltant de les condicions tèrmiques a les andanes del metro durant els mesos de més calor. Actualment, les línies convencionals de metro no disposen de portes que separin l’andana de la via i això provoca que no es puguin climatitzar aquests espais, donat que l’aire calent provinent dels túnels i desplaçat pel tren cada cop que arriba a l’estació, es barreja amb l’aire de l’andana.
La solució presentada pels participants haurà de ser sostenible i tenir en compte la seguretat de les persones treballadores i usuàries de la infraestructura. A més s’han de complir amb els estàndards de salut pública i evitar que la solució pugui fomentar la propagació i multiplicació de microorganismes en les andanes i zones transitades. La solució escollida al repte podria passar a formar part d’una prova pilot immediata, amb la idea que arribi a temps per l’estiu.
Cinc edicions
Aquesta serà la cinquena edició d'un esdeveniment pel qual, des dels seus inicis, han passat ja més de quatre mil persones. Durant aquest any, són 24 empreses i més de 70 centres educatius de tota Catalunya, de la Comunitat Valenciana i fins i tot un d'Holanda els que n'han tancat la participació.
Tots els estudiants, que podran relatar la seva experiència en xarxes sota el hashtag #24InnovaBCN, es dividiran en dues modalitats: una opció presencial i una en Xarxa. A la participació presencial, que es realitzarà en el Disseny Hub Barcelona, es formaran 24 equips multidisciplinaris que treballaran durant 24 hores amb més de 350 estudiants acompanyats d'uns 30 professors designats per a dinamitzar les tasques. L'altra opció, denominada School Hub, permetrà convertir els mateixos centres educatius en una gran xarxa de centres d'innovació que treballaran des de les seves pròpies instal·lacions els mateixos reptes plantejats, però a distància. Aquesta opció facilitarà la creació de més de cent equips entre els quals es distribuiran uns 750 estudiants, secundats per 200 docents.
- Altres temesSocietatInstitucionsAjuntamentTMBServeiMetroAnys2024