Marta Espinosa

Els futurs músics del metro prenen a cop de ritme l'estació d'Universitat

Avui s'ha celebrat l'edició número 14 de les proves d'idoneïtat, en què un jurat expert valora el talent musical dels més de 50 candidats a ser músics al metro.

Com si es tractés d'un reality show musical, durant vuit hores d'avui dijous, 5 d'abril, han anat desfilant pel vestíbul de la cèntrica estació d'Universitat (L1 i L2) una cinquantena de candidats aspirants a ser músics al metro

TMB i l'Associació de Músics de Carrer (Amuc BCN), amb la col·laboració d'un jurat integrat per professors de l'Escola de Músics i Juan Pedro Carrero (L'EM-JPC), adherida al Districte de Ciutat Vella, han organitzat un any més unes proves de selecció per avaluar els músics que tocaran en algun dels 38 punts que tenen reservats dins de la xarxa de metro. Això sí, sempre que la valoració per part del jurat sigui positiva.

Uns 50 artistes són candidats aconvertir-se en Músics al metro / Foto: Pep Herrero (TMB)

Els temes que han predominat a la present convocatòria han estat les cançons populars acompanyades de melòdiques guitarres, però també s'han pogut escoltar instrumentistes en solitari que tocaven amb talent el teclat, els trombons, l'acordió, el saxo o el violí, i també formacions de duets i trios. Fins i tot una aspirant ha portat els ritmes i les tradicions orientals i ha interpretat una cançó en llengua asiàtica, vestida amb un vestit tradicinal japonès.

Més d'una cinquantena d'inscrits

Les proves d'idoneïtat segueixen la mateixa pauta de les edicions passades. Cadascun dels candidats ha interpretat alguns temes escollits a l'atzar pels membres del jurat entre les 20 o 30 cançons del repertori presentat per cada músic. El jurat valora criteris com la qualitat interpretativa i la varietat de repertori, l'originalitat i la riquesa creativa de la proposta i la diversitat cultural, estilística i instrumental.

És la 14a convocatòria de les proves d'aptitud dels Músics al metro / Foto: Pep Herrero (TMB)

Aquest mateix dissabte, dia 7 d'abril, es publicaran els resultats de les proves a la pàgina web de l'Amuc BCN. Si l'avaluació del jurat és favorable, el músic obtindrà el carnet d'associat a Amuc BCN i podrà participar en els projectes d'aquesta associació, de manera que tindrà dret a actuar al metro sempre que es respecti la normativa del projecte.

El projecte de regulació dels músics del metro de Barcelona, que ja fa 17 anys que està en marxa, és pioner a Europa i al món. L'objectiu és garantir la qualitat de la música que s'ofereix als usuaris del metro i facilitar les funcions preventives de control per al seu bon funcionament.

Un trio instrumental i vocal també ha participat a les proves a Universitat / Foto: Pep Herrero (TMB)

 

Darrera modificació: 
06.04.2018

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies