Toni Bravo

Reportatge gràfic i sonor: així se seleccionen els músics del metro

Una setantena de músics es van donar cita ahir al vestíbul de l'estació de metro d'Universitat en una nova prova d'aptitud per tocar en algun dels 38 punts senyalitzats de la xarxa de metro.

Som al vestíbul d'Universitat, on cadascun dels candidats a tocar al metro ha interpretat alguns temes escollits a l'atzar pels membres del jurat d'entre les 20 o 30 cançons del repertori presentat. La qualitat interpretativa, la varietat de repertori, l'originalitat o la riquesa creativa són alguns dels criteris per obtenir el carnet d'associat de l'Associació de Músics de Carrer (Amuc BCN), participar en els projectes d'aquesta associació i actuar al metro.

Duo candidat a músics de metro
Duo candidat a músics del metro / Foto: Toni Bravo (TMB)

El que uneix aquests candidats a músics del metro, tal com diu una lletra del grup Txarango, és deixar amb les seves melodies “l'alegria a l'aire per quan vulguis parar el temps”. Hem preparat un breu reportatge sonor amb les veus dels viatgers que assistien a l'audició, músics amb trajectòries sorprenents, els que els valoren, l'Amuc i periodistes sorpresos per la qualitat dels artistes.

 

La prova, la tretzena edició, ha estat organitzada per TMB i l'Amuc BCN, amb la col·laboració d'un jurat format per professors de l'Escola de Músics i Juan Pedro Carrero (JPC), adherida al districte de Ciutat Vella.

Jurat integrat per professors de l’Escola de Músics Juan Pedro Carrero / Foto: Miguel Ángel Cuartero
Jurat integrat per professors de l'Escola de Músics i Juan Pedro Carrero / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

El projecte de regulació dels músics del metro de Barcelona, que ja porta 16 anys en marxa, és pioner a Europa i al món. L'objectiu és garantir la qualitat de la música que s'ofereix als usuaris del metro i facilitar les funcions preventives de control per al seu bon funcionament.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i l'àrea metropolitana amb la voluntat d'aproximar la cultura a la ciutadania a través de les seves instal·lacions i d'enriquir l'experiència del viatge en transport públic. 

Un moment de l'actuació d'una de les candidates / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Un moment de l'actuació d'una de les candidates amb el seu equip autònom
Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Els músics intepreten 3 temes del seu repertori escollits a l'atzar pel jurat / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Els músics intepreten 3 temes del seu repertori escollits a l'atzar pel jurat
Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

 

Darrera modificació: 
24.02.2017

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies